NordenBladet — Riigikogu esimees Eiki Nestor viibib Knesseti esimehe kutsel sel nädalal visiidil Iisraelis, kus külastab riigi parlamenti Jeruusalemmas ja tutvub Iisraeli iduettevõtete edulooga Tel Avivis.

„Eesti ja Iisraeli suhted on üha tihedamad nii kultuuri kui ka majanduse ja tehnoloogia vallas ning selle üle on ainult hea meel,“ ütles Nestor. Iisrael tähistas tänavu oma 70. ja Eesti 100. sünnipäeva. „30 aastat noorema sõbraga ühendab meid innovatiivsus, aga ka teadmine, et vaba demokraatlik riik pole iseenesestmõistetav, vaid väärtus, mida hoida ja kaitsta iga päev,“ ütles Riigikogu esimees.

Täna külastab Nestor Jeruusalemmas Iisraeli parlamenti, kus kohtub Knesseti esimehe Yuli-Yoel Edelsteini ja opositsiooni esindajatega. Eesti delegatsioon kohtub parlamendis ka küberkaitse alakomitee ja Eesti sõprusgrupi liikmetega. Eiki Nestor osaleb samuti holokausti mälestuskeskuse Yad Vashemi pärjatseremoonial ja allkirjastab sissekande külalisteraamatusse. Õiglaste alleel tehakse peatus eesti teoloogi, luuletaja ja filosoofi Uku Masingu ja tema naise Eha auks istutatud puu juures. Masingud varjasid Saksa okupatsiooni ajal oma kodus juudi üliõpilast, päästes sellega tudengi elu.

Homme saab Eesti delegatsioon Tel Avivis ülevaate Iisraeli innovatsiooni ja iduettevõtete edulugudest. Lisaks külastatakse Eesti suursaatkonda ning kohtutakse Eesti kodanike ja Eestiga seotud kogukonnaga Iisraelis.

Riigikogu esimeest saadab visiidil Eesti-Iisraeli parlamendirühma esimees Keit Pentus-Rosimannus.

 

Allikas: Eesti Riigikogu