NordenBladet — Väliskomisjon on täna ja homme töövisiidil Berliinis, et arutada kolleegidega Bundestagis eelkõige Euroopa ees seisvaid väljakutseid ja laiemalt rahvusvahelisi sõlmküsimusi.

Komisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul on Saksamaa võtmetähtsusega riik Euroopas, kelle arusaamad ja seisukohad Euroopa tuleviku kujundamisel omavad suurt kaalu.„Eesti ja Saksamaa kahepoolsed suhted, aga ka suhted Euroopa Liidus ja NATOs, on olnud püsivad ja väga tugevad läbi aastate,“ kinnitas Mihkelson. „Kohtumistel kolleegidega soovime arutada, millist rahvusvahelist positsiooni soovime tulevikus Euroopale ning kuidas seda saavutada läbi koostöö ja ühtsuse,“ rääkis Mihkelson.

Lisaks kohtumisele Bundestagi väliskomisjoni komisjoni esimehe Norbert Röttgeni ja tema kolleegidega toimuvad kohtumised parlamendi asepresidendi Wolfgang Kubicki ja kaitsekomisjoni esimehe Wolfgang Hellmichiga. Samuti on kavas kohtumised liidukantsleri ametis ja välisministeeriumis. Väliskomisjoni delegatsioon, kuhu kuuluvad veel komisjoni liikmed Mart Nutt, Barbi Pilvre ja Henn Põlluaas, külastavad ka Berliini Vaba Ülikooli ja mõttekodasid.

Allikas: Eesti Riigikogu