NordenBladet — Muumi kohvikuketti pidaval ettevõttel Cafe of cartoons Oy on suurte võlgade tõttu audit tegemata ning tegevuse kohta on tehtud kuriteoteade. Rootsi politseile tehtud kuriteoteate taga on 8 investorist koosnev grupp, kes kahtlustab ettevõtte juhtkonda majanduskuritegudes, vahendab Maaseudun Tulevaisuus.

Vastamisi on kohvikuketi ligi poole aktsiate omanik ja ettevõtte juht Sanna Kiiski ning ettevõtte Rootsi osanikud.

Ettevõtte juhtkond on esitanud 15. juunil kohtusse taotluse saneermismenetluseks. Esmaspäeval on kavas erakorralisel aktsionäride koosolekul taotleda luba saneerimise alustamiseks.

Kohvikukett alustas ambitsioonikalt 2016. aastal ja laienes kiiresti. Stockholmis avatud Mumin Kaffe pandi kinni tänavu jaanuaris. Kavandatud börsile minek lükati edasi.

Ettevõtte aruande järgi oli 2017. aasta käive 867 962 eurot ja kahjum 414 384 eurot. Aasta varem oli kahjum 87 000 eurot.

Ettevõttel on pangavõlgu 538 000 eurot ja muid võlgu ligi 600 000 eurot. Ettevõtte omakapital oli aastavahetusel 306 000 euroga negatiivne.

Ettevõte on teadaolevalt jätnud järjest arveid maksmata, sest kassas raha pole. Firma kodulehel on kirjas, et ettevõttel on 8 kohvikut. Osa neist on juba uksed sulgenud.

Helsingi Fabianinkatu ja Rovaniemi Mumin Kaffe on frantsiisi-ettevõtted. Helsingi Liisankatu Mumin Kaffe oli keti esimene kohvik ja see töötab, samuti Aleksanterinkatu Stockmanni ja Oulu kohvikud.

Helsingin Korkeavuorenkatu muumikohvik on suletud ja Tehtaankatu kohviku avamine takerdus tegevusloa saamata jätmise tõttu. Kummagi kohviku eest on tasutud remondi- ja üürikulusid.

Ettevõttes töötas 2017. aastal keskmiselt 18 töötajat.

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT