NordenBladet — Riigikogu esimehe Eiki Nestori kutsel on täna ja homme Tallinnas Euroopa Liidu rahvusparlamentide esimehed ja Euroopa Parlamendi president Antonio Tajani, et arutada Euroopa Liidu tuleviku ja julgeolekuga seotud küsimusi.

Konverentsi avakõnes märgib Nestor, et liikmesriikidel on Euroopa Liidu tuleviku asjus küll eriarvamusi, kuid tähtis on nende üle ausalt ja avatult arutada. Nestori sõnul on ühendus osa eurooplaseks olemisest ja seetõttu on ülioluline Euroopa Liit rahvale lähemale tuua. Tema hinnangul peaksid Euroopa Liidu suhtluse eest kodanikega seisma just rahvusparlamendid.

Euroopa tuleviku arutelule suunatud ettekande teeb Euroopa Parlamendi president Antonio Tajani. Ettekannetega esinevad veel Poola Seimi marssal Marek Kuchci?ski, Slovakkia Rahvusnõukogu spiiker Andrej Danko ja Prantsuse Rahvusassamblee president François de Rugy.

Homme keskendutakse Euroopa julgeoleku- ja kaitseküsimustele. Ettekande teevad Läti parlamendi spiiker In?ra M?rniece, Saksa Bundestagi esimees Wolfgang Schäuble ning Austria Rahvusnõukogu esimees Wolfgang Sobotka. Ettekannetele järgneb arutelu.

Hilton Park Hotellis toimuva konverentsi otseülekannet saab jälgida parleu2017.ee veebilehelt, kust leiab ka konverentsi programmi. F

Head ajakirjanikud!

Riigikogu esimees Eiki Nestor ja Euroopa Parlamendi president Antonio Tajani annavad lühikese pressibriifingu esmaspäeval, 23. aprillil kell 18 Hilton Park Hotelli pressialal.

 

 

Allikas: Eesti Riigikogu