NordenBladet — 12. aprillil on tehnikaülikoolis USA riikliku teadusfondi töötuba, kus tippteadlased ja diplomaadid räägivad, kuidas edendada teadlaste ja ettevõtjate koostööd ning saavutada maksimaalne sünergia.

Samuti vahetatakse kogemusi kultuurilistest eripäradest eri riikide teadlaste ja ettevõtjate koostöös, lisaks tutvustavad ameeriklased oma koostöömudelit, et panna ühiselt tegutsema ülikoolid ning ettevõtted, eriti tööstusettevõtted.

Töötuba „Fostering Research and Development Through Public-Private Partnerships“ toimub Ameerika Ühendriikide saatkonna ning USA riikliku teadusfondi (National Science Foundation) eestvedamisel. Selles osalevad Balti riikide, USA, Soome ja Eesti teadlased, diplomaadid ning ettevõtjad.

Päeva avab TTÜ rektor Jaak Aaviksoo ning haridus- ja teadusminister Mailis Reps, sõna võtab ka USA riikliku teadusfondi rahvusvahelise koostöö ja innovatsiooni juht Barry Johnson.

Kohtumise eesmärgiks on vahetada USA ja Balti riikide kogemusi ülikooli-tööstuse koostööst teaduses ja innovatsioonis.

Seminar on jätk 2017. aasta sügisel toimunud USA riikliku teadusfondi Euroopa üksuse juhi Sonia Ortega visiidile Tallinna Tehnikaülikooli.

 

Allikas: Eesti Teadusinfosüsteem
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT