NordenBladet — Riigikogus moodustati Tartu piirkondliku arengu toetusrühm, mille esimeheks valiti Aadu Must ning aseesimeesteks Terje Trei ja Heljo Pikhof.

„Saadikuühenduse eesmärk on toetada Tartu piirkonna tasakaalustatud arengut,“ ütles toetusrühma esimees Aadu Must. Tema sõnul on Tartu valmis panustama Eesti arengusse senisest oluliselt enam, kuid seda tehes tuleb jälgida, et kasutataks just neid eeliseid, mis ses piirkonnas pika aja jooksul välja on kujunenud.

„Tuleb silmas pidada ka seda, et ükski suur uuendus ei kahjustaks tartlaste tervist, looduskeskkonda ega piirkonna jätkusuutlikku arengut. Kui selle tagamiseks on vaja seadusemuudatusi algatada, oleme valmis seda tegema,“ lausus Must.

Toetusrühma kuuluvad veel Ants Laaneots, Toomas Paur, Margus Tsahkna, Peeter Ernits, Erki Savisaar, Toomas Jürgenstein, Laine Randjärv ja Krista Aru.

Toetusrühmade ja ühenduste kaudu saavad Riigikogu liikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale ning toetada ja kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

XIII Riigikogu on moodustanud kokku 60 parlamendirühma ja 77 ühendust.

 

Allikas: Eesti Riigikogu