NordenBladet – Algasid Mustamäe Kultuurikeskuse Kaja asemele nüüdisaegse hoonestuse rajamist ette valmistavad tööd. „Ehitushankel parima pakkumise teinud Nordlin Ehitus OÜ alustas praeguse hoone lammutamist ning rajab järgmiseks kevadeks selle asemele uue moodsa hoone, kuhu lisaks kultuurikeskuse ruumidele on kavandatud ka linnaosa valitsuse uued administratiivruumid,“ ütles abilinnapea Eha Võrk. „Nurgakivi pannakse uuele hoonele mais.“

Kultuurikeskuse Kaja inventar ja huviringide tegevused koliti ajutistele pindadele. Ürituste läbiviimisel tehakse koostööd Nõmme Kultuurikeskusega ning Glehni lossiga. „Vahepealne aeg valmistab küll üksjagu ebamugavust, ent juba aasta pärast on meil kauaoodatud nüüdisaegsete võimalustega uus kultuurikeskus, kus huvitegevustega palju jõudsamalt ja tõhusamalt jätkata,“ ütles Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats.

„Praegune hoone on ju ehitatud hoopis kinoks ning hiljem kultuurikeskuseks kohandatud,“ ütles Võrk. „Paratamatult ei vasta selline kohandatud hoone kaugeltki mitte kõigile kultuurikeskuse funktsioonidest tulenevatele vajadustele.“

Mustamäe kultuurikeskuse uues, 2-4-korruselises hoones saab olema ruumi kokku 4000 m2. Uude hoonesse on kavandatud läbi kolme korruse ulatuv suur 300-kohaline saal, kus on võimalik korraldada ka teatrietendusi ja suuremaid kontserte, lisaks huviringide ruumid ja bändide harjutusruum, riietus-, abi- ja tehnilised ruumid ning dekoratsioonide ladu.

Mustamäe linnaosa valitsuse asumine kultuurikeskusega ühes majas annab omakorda võimaluse saalide ristkasutuseks. Linnaosa ametnikud saavad uues keskuses kõigile tänapäeva nõuetele vastavad kontoriruumid. Projektis on arvestatud keskust külastavate lastega ning neile on hoones eraldi mängunurk.

Uue hoonekompleksi projekteerisid vastavalt arhitektuurikonkursi võistlusülesandele Infragate Eesti AS ja arhitektuuribüroo BOA OÜ, ideekavandi autorid on arhitektid Jürgen Lepper, Anto Savi ja Margus Soonets.

Tallinna linn tegeleb aktiivselt BIM tehnoloogia rakendamisega linna uute hoonete projekteerimisel, ehitamisel ja haldamisel. Koostöös Riigi Kinnisvara AS spetsialistidega valminud Mustamäe Kultuurikeskus KAJA testprojekt oli BIM tehnoloogia rakendamisel Tallinna esimene mudelprojekt.

Allikas: Tallinn.ee