NordenBladet  — Kui millegi hea ja nauditava asja loobumisest läheks gripp kiiremini üle, oleksid paljud seda nõus proovima. Viidi läbi uuring, kus selgus, kes on nõus loobuma näiteks seksist, et kiiremini terveks saada, vahendab Mirror.

Uuringu kohaselt vastas iga kolmas naine seksile ja šokolaadile kuuks ajaks “Aitäh, aga ei!”, testimaks, kas nendest loobumine võib olla teguriks, et gripp kergemini läbi põdeda. 16% vastanutest loobusid samal põhjusel aastaks ajaks shoppamisest.

Kinnise nina ravimit valmistava Olbas´e koostatud küsitlus selgitas välja, et meeste hulgas suudaks vaid 16% loobuda seksist, et grippi leevendada. Küsitluses tuli välja, et naised on tunduvalt paremas valmisolekus tegema kõike, et vältida haigestumist ja tervena püsida. 38% naistest ütles, et ei poleks nõud suudlema partnerit, kui tal oleks gripp. Üks naine viiest ütles, et hoiab hinge kinni, kui keegi läheduses köhib. Küsitluses selgus, et naistel on läbimõeldumad tavad, kuidas gripist kiiresti toibuda – süüa tervislikult, võtta vitamiine ja hoida end soojas.

Mehed jällegi tõrjuvad grippi teistmoodi. 16% meestest vastas, et joovad sel puhul natuke alkoholi. Kusjuures ka 6% naistest vastas, et tegutseb sama taktika järgi. Küsitluses selgus lisaks, kelle süüks haigestumist peetakse. Küsimusele vastanud 2000 täiskasvanu hulgas pooled osutasid sõrmega töökaaslase poole ja ütlesid, et just nemad levitavad viiruseid.

Avafoto: NordenBladet