NordenBladet — Eesti Vabariigi ja Kaitseliidu loomise 100. aastapäeva puhul on veebruarikuu hommikutel Pika Hermanni tornis lipu heiskamise toimkonnas noorkotkad ja kodutütred kõikidest Eesti maakondadest.

Riigikogu esimehe Eiki Nestori sõnul teavad Eesti noored, et see lipp jääb lehvima igavesti. „Usaldame südamerahuga neile nii lipu heiskamise kui ka Eesti tuleviku,“ ütles Riigikogu esimees.

Kaitseliidu ülem kindralmajor Meelis Kiili kinnitas, et Pika Hermanni tornis lipu heiskamine Eesti sünnipäevakuul on noorkotkastele ja kodutütardele suur au ja tunnustus. “See on hea näide, kuidas riik hoolib oma noortest ehk oma tulevikust,“ ütles kindral.

Kaitseliidu noorteorganisatsioonid korraldasid konkursi lipu heiskamise toimkonna liikmete leidmiseks Eesti kõigis maakondades. “Võime olla kindlad, et veebruaris lähevad riigi tähtsaimat lippu heiskama meie noorkotkaste ja kodutütarde parimad esindajad,“ lisas Kiili.

Veebruarikuu esimesel päeval kuuluvad lipu heiskamise toimkonda Ida-Virumaa noorkotkas Rain Reino ja kodutütar Greta-Maria Pisarev.

Noorkotkad ja kodutütred heiskavad Pika Hermanni tornis lipu 1.–23. veebruaril ja 25.–28. veebruaril. 24. veebruaril on mõlemad organisatsioonid esindatud oma liputoimkondadega riigilipu heiskamise tseremoonial Toompeal Kuberneri aias.

 

Allikas: Eesti Riigikogu