NordenBladet — Eesti toidutööstusi külastas 9.–13. oktoobrini toimunud  üle-eestilisel avatud toidutööstuste nädalal 1007 inimest. Ekskursioone oma tootmisesse korraldas tänavu 26 toidutööstuse ettevõtet, kes said inimestele tutvustada nii oma tooteid kui tööprotsessi.

2016. aastal osales avatud toidutööstuste nädalal ligi 800 inimest ning oma uksed avasid 18 toidutööstust. „Eelmise aastaga võrreldes suurem külastajate arv on suur tunnustus kõigile neile ettevõtetele, kes on külalisi võõrustanud ja neile huvitava programmi pakkunud. Samuti on see tunnustus kogu toiduainetööstusele, mis teeb oma tööd südamega ning valmistab tooteid, mis inimestele meeltmööda on,“ võttis nädala kokku maaeluminister Tarmo Tamm.

„Avatud toidutööstuste nädal on positiivne algatus, mis annab väga head võimalused toidutööstustele tutvustada näiteks kooliõpilastele neid ameteid, mida tulevikus võiks elukutsevalikul kaaluda. Toidutööstustel on ju järelkasvu spetsialistide näol väga vaja,“ rõhutas Eesti Põllumajandus- ja Kaubanduskoja juhatuse liige Tiina Saron.

„Tänan kõiki neid 26 toidutööstust, kes olid nõus avama nädalaks Eesti rahvale oma uksed,” kommenteeris Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. „On rõõm, et suur hulk inimesi seda võimalust ka kasutas. Loodetavasti veendusid seeläbi kõik huvilised, et kodumaine toidutootmine on tõepoolest kõrgetasemeline ning meie igapäevast toidulauda katavad kvaliteetsed ja puhtad toiduained.”

9.–13. oktoobrini toimus teine üle-eestiline avatud toidutööstuste nädal. Külalisi võttis vastu 26 ettevõtet: A. Le Coq, Andre Juustufarm, Artocarpus, Balbiino, Balsnack, Balti Veski (Veski Mati), Breti (Luke Farmimeierei), Ecofarm, Estover Piimatööstus, Jaanihanso, Kalev, Leibur, Lõuna Pagarid, Maru Food, Minna Sahver, Moe, Põltsamaa Felix, RemedyWay, Saidafarm, Saku Õlletehas, Salvest, Scanola Baltic (Olivia), Sepa mahetalu, Tallegg (HKScan Estonia), Tamme talu ürdiaed ja Uvic. Avatud toidutööstuste nädalal oli ettevõtetel võimalik oma klientidele näidata, milliseid tooteid nad toodavad, ning tarbijatel hea võimalus vaadata, kuidas nende lemmiktooted valmivad, kes ja kuidas neid valmistavad.

Avatud toidutööstuste nädal on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“, mille alla kuulub ka Eesti toidu kuu, Eesti toidutee ja aasta toidupiirkonna valimine.

 

Allikas: Maaeluministeerium
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT