NordenBladet — Valitsus sai (12.oktoobril) kabinetinõupidamisel vaheülevaate Eesti eesistumisest, arvas küsimuse valitsuse istungi päevakorrapunktiks ning saadab kokkuvõtte edasi Riigikogule.

Valitsuse liikmed leppisid kokku, et edaspidi keskendutakse iganädalastes ülevaadetes põhjalikumalt Eesti eesistumise prioriteetsete eelnõude edenemisele EL Nõukogu istungitel ning Euroopa Parlamendis. Oktoobriga lõppevad eesistumisega seotud üritused Tallinnas ning edasi koondub veelgi suurem tähelepanu ja töökoormus Brüsselisse.

„Mul on hea meel tõdeda, et oleme eesistujana juba teinud edusamme ning enamuses valdkondades liikumas plaanipärases tempos,“ ütles peaminister Jüri Ratas. „Siiski seisab suurem töö kindlasti veel ees. Kätte on jõudnud see aeg, mil tuleb arutelusid tulemusteks vormistama hakata,“ rõhutas peaminister.

Eesti Euroopa Liidu nõukogu eesistumise programm koosneb neljast prioriteetsest valdkonnast: avatud ja uuendusmeelse majandusega Euroopa; turvaline ja kaitstud Euroopa; digitaalne Euroopa ja andmete vaba liikumine ning kaasav ja kestlik Euroopa. Eesti eesistumise töölaual on 93 prioriteetset tegevust ning meie tööplaanis kokku üle 350 teema.

 

Allikas: Eesti Riigikogu