NordenBladet — Klassikaraadio suvekava toob palju ilusat muusikat festivalidelt, muusikalisaate “Meloodika” ja igapäevase kultuuri ja muusika kohtumissaate “Suveduur”, lisaks valitud hetki kontserdilavadelt, Klassikaraadio saadetest ja plaadiriiulilt.

Uus sari “Suveduur” on eetris argipäevadel kell 11 -14 ja pakub toimetaja muusikavalikut heliplaatidelt ning Euroraadio ulatuslikust kontserdisalvestiste kogust, samuti uudiseid kultuurisündmustest ja kohtumisi külalistega. ?Suurte muusikafestivalide ajaks – Pärnu Festival, Viljandi Pärimusmuusikafestival ja muud – läheb “Suveduur” raadiomajast välja ja avab mikrofonid kohapeal. ?Saatejuhid on Kersti Inno, Johanna Mängel, Anne Prommik, Ivo Heinloo, Lisete Velt, Miina Pärn, Marie Pullerits ja Jaan Leppik.

Klassikaraadio on kohal Suure-Jaani Muusikafestivalil, Nargenfestivalil, Haapsalu Vanamuusikafestivalil, Tallinna orelifestivalil ning vahendab XXII noorte laulupeo “Mina jään” põhikontserdi. Suve ühe tähtsündmuse, Pärnu Festivali kirevast kavast jõuab otse-eetrisse viis kontserti.

Kerget ja säravat kõla toob eetrisse “Meloodika” pühapäeviti kell 13.05. Jaak Jõekallas tutvustab muusikat kuulsatest operettidest ja muusikalidest.

Uus suvine muusikaprogramm “Veemuusika” baroki ja renessansi kaunitest paladest pikendab hommikumeeleolu (eetris tööpäeviti 10-11).

Suvi läbi on uute saadetega eetris paljude lemmik “Fantaasia” igal õhtul kell 22.05.

Suvekava algas Neeme Järvi juubeli tähistamisega. ?4. kuni 12. juunini on Klassikaraadio eetris palju Neeme Järvi dirigeeritud muusikat heliplaatidelt ja kontserdisaalide salvestustelt, samuti haruldane salvestus Metropolitan Opera etenduselt 1979. aastast – eetris esmaspäeval 12. juunil kell 19.