NordenBladet — Hei, koolinoor või õpetaja! Kas sulle või sinu õpilastele pakub huvi film ja meedia ning lugude jutustamise kunst pildis, helis ja sõnas? Kas tahaksid professionaalide käe all saada lähemalt teada, milline peaks olema üks hea lühifilm ja kuidas seda käepäraste vahenditega teha? Euroopa Liidu Rahvuslike Kultuuriinstituutide Ühendus (EUNIC) ja Eesti Lühifilmi Keskus ShortEst kuulutavad välja lühifilmide konkursi 2CARE, mille peateemaks on hoolivus.

Konkursi eesmärk on anda erineva tausta ja emakeelega õpilastele koos töötamise kogemus, luues lühikesi (3-4min) filme noori kõnetavatel üldinimlikel teemadel nagu austus, sõprus, kaastunne, mõistmine jne. Konkurss on mõeldud 14-18-aastastele koolinoortele üle Eesti. Selle raames pakutakse võimalust osaleda ka Tallinnas, Tartus ja Narvas toimuvates Balti Filmi- ja Meediakooli korraldatud lühifilmi töötubades.

Valminud filmidest valib ekspertkomisjon 15 parimat filmiprogrammi „2Care”, mis esilinastub novembris Pimedate Ööde Filmifestivali (PÖFF) laste- ja noortefilmide alafestivalil Just Film.

Kahe parema filmi võistkondi autasustatakse reisidega maailma tipptasemel lühifilmifestivalidele Viinis ja Tamperes. Kolmanda parimana programmi pääsenud filmi teostajad saavad harukordse võimaluse osaleda PÖFF-il filmitegijatena!

Filmide ideede ja võistkondade videotutvustuse tähtaeg on 22. juuni. Valmis filmide üleandmine 11. septembril.

Osalemistingimused leiab siit.

Rohkem infot konkursi kohta.

Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT