NordenBladet — Täna, 28. mail kell 12 avatakse külastajatele värskelt renoveeritud Anija mõisapark. Anija mõisapargi ja suvehooaja avamisele on oodata väga erilisi külalisi, teatas mõis. Üle aastakümnete saabuvad Mary ja Otto von Wahl´ile kuulunud mõisa vaatama nende lapselapsed Henning ja Otto von Wahl.

Mõisapargi avavad riigikogu esimees Eiki Nestor ja Anija vallavanem Arvi Karotam. Päeva jooksul saab tutvuda mõisa ja seal pakutavate võimalustega, veeta aega värskelt avatud mõisakohvikus, teha peahoone terrassil mõisastiilis jumestust ja ilupilte, lustida koos lastega ning teha koos väikeste kohalike giidide, Otto ja Mariiga mõisapargis üks meeleolukas ringkäik. Päeva teise poolde mahub stiilset kammermuusikat ja Anija naisansambli 20. aastapäeva tähistav kontsert.

Tänavu 535. aastat esmamainimisest tähistav Anija mõis asub Anija külas Anija vallas Harjumaal, vaid mõnekümne minuti autosõidu kaugusel Tallinna kesklinnast. Mõis on üks ehedamaid mõisakultuuri esindajaid Eestimaal ja ümbritsetud üheksal hektaril laiuva pargiga.

Mõis on viimaste aastate jooksul kiiresti populaarsust kogunud oma kultuurisündmuste ja mitmekesiste vaba aja veetmise võimaluste poolest.

Muinsuskaitse aluse mõisapargi renoveerimine kestis 2015. aasta sügisest käesoleva aasta kevadeni. Ühtekuuluvusfondi kaitsealuste liikide ja elupaikade säilitamise ning taastamise meetme kaudu saadi projektile “Anija mõisa loodus- ja muinsuskaitsealuse pargi rekonstrueerimine” 286 000 eurot toetust.