NordenBladet — Soomes Rovaniemis möödunud aasta novembris avatud Arctic TreeHouse hotell äratab omapärase lahendusega tähelepanu kogu maailmas. Eriti kiidetakse omapärast arhitektuuri.

Poole aastaga on hotell pääsenud näiteks Bloombergi uudistesse, vahendab Iltalehti. Bloomberg peab Soomet tänavu üheks top-20 sihtkohaks kogu maailmas ning tõstab eriti esile Lapimaa hotelli.

Briti väljaanne The Telegraph aga on pannud hotelli maailma 50 unikaalsema hotelli nimistusse. Hotelli kiidetakse nutika lahenduse poolest, mis on ühendanud kaasaegse mugavuse ja võimaluse imetleda virmalisi. Ühtlasi sobib hotell hästi peatumispaigaks polaarjoone looduse avastamisel.

Hotellis kasutataud lahendusi on esile tõstetud disainiväljaannetes ArchDaily ja Wallpaper. Kumbki on kiitnud seda, kuidas omavahel on ühendatud looduse- ja hotellielamus.

Tähelepanu äratanud hotelli on projekteerinud Helsingi arhitektuuribüroo Studio Puisto. Selle büroo teisi töid on samuti ära märgitud, näiteks möödunud nädalal tunnistati maailma kauneimaks selles büroos projekteeritud Niemenharju bensiinijaam.

 

Avafoto: Arctic TreeHouse Hotel
Allikas: Eestinen.fi

Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT