NordenBladet — Soome kõrval on ka Rootsi majandus väga heas seisus. Kasv on Rootsis oodatust kiirem ja tööpuudus väheneb vaatamata massilisele immigratsioonile. Tänavuseks aastaks oodatakse Rootsis 2,6% kasvu, kui euroala keskmine on 1,7%, vahendab Helsingin Sanomat. 2018. aastal kasv aeglustub 2,1 protsendini ja 2019. aastal 2,0 protsendini.

Tööpuudus Rootsis lähiaastatel väheneb. Tööpuudus väheneb vaatamata 2014. ja 2015. aastal Rootsi massiliselt tulnud migrantidele, kes on hakanud tööle minema.

Rootsi rahandusminister Magdalena Andersson ütles, et tööpuudus on viimase 10 aasta madalaimal tasemel. Käesoleval aastal on tööpuudus Rootsis 6,6%, tuleval aastal 6,4% ja 2020. aastal 6,2%. Tänu tööpuuduse vähenemisele on ka sotsiaaltoetused kümne aasta madalaimal tasemel. 20-64-aastaste tööhõive on Rootsis kõrgeim Euroopa Liidus mõõdetud aja jooksul.

Rootsi riigieelarve on tänu heale majandusseisule samuti ülejäägis, kuigi Rootsi valitsus planeeris migrantide ülalpidamiseks võtta juurde laenu. Rootsi riigivõlg on 39,5% SKP-stning see väheneb lähiaastatel.

Tänavu kevadel tehtud lisaeelarvega saavad raha juurde Rootsi politsei, kaitsejõud, sünnitushaiglad ja koolid. Politsei saab juurde 73 miljonit ja kaitsejõud 50 miljonit eurot.

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i uudiseid SIIT