OHMYGOSSIP — Stockholm on Skandinaavia üks populaarsemaid turismisihtkohti, mis meelitab aastas kohale sadu eestlasi. Toome teieni kuus head põhjust, miks Rootsi pealinna külastada!

Trendikas Stockholm on alati hea idee
Stockholm on õigustusega saanud trendikuse maine: linn on kultuuriliselt lai nii muuseumite, kui näituste poolest, lai valik kaupluseid ja kvaliteetseid restorane, mis pakuvad rõõmu ka kõige nõudlikemale. Stockholmi võlu ei seisne ainult ühel aastaajal, vaid linn toimib nii talvel kui ka suvel. Suvehooaeg pakub palju tegemisi ja nägemisi ning talvel meelitab kohale muinasjutuline jõuluturg. Eestist on Stockholmi kerge pääseda nii laeva, kui lennukiga.

Mitu põhjust armuda Stockholmi
Stockholm on linn, millesse on lihtne armuda. Seal on suurlinna tunne, aga linna pindala on ise piisavalt väike. Kaunis arhitektuur ja maalilised tänavad muudavad Stockholmi atmosfääri mõnusaks.

Külasta vähemtuntud Skeppsholmen´it
Gamla Stan´i ja Djurgården´i vahele jääv Skeppsholmen on umbes saja elanikuga saar, mis pakub traditsioonilisele Stockholmile vaheldust. Varasemalt Rootsi mereväe kasutuses olev saar on tänasel päeval kultuuripaik ja sealt leidub muuhulgas Moderna Museet (Rootsi riiklik kunstimuuseum), Skeppsholmen´i kaitse all olev kirik ja Ida-Aasiale keskenduv antiigimuuseum.

Tutvu Stockholmi UNESCO-vaatamisväärsustega
Unesco maailmapäranditest huvitunule on Stockholm suurepärane sihtkoht, sest seal asub kolm kaitseala: Birka linn, Drottningholm´i palee ja Skogkyrkogården´i kalmistu.

Trendikas Stockholm pakub tegemisi kauemakski, kui ainult nädalavahetuseks
Stockholm on paik, kuhu minnakse tavaliselt nädalavahetuseks, aga tegelikult jagub seal tegemisi kauemaks, et linnaga põhjalikult tutvuda. Stockholmi moekaks linnaosaks kutsutud Kallio´s saab külastada armsaid kohvikuid ja mahlabaare, jalutada kaunitel tänavatel. Sinna tasub jääda kauemaks, kui päevaks, et näha ka neid kohti, mis pole nii klassikalised.

Toidureis Stockholmi
Stockholm on tuntud ka toidukultuuri poolest – turistid tormavad rõõmuga uusi restorane proovima. Stockholmi trendikaimad restoranid järgivad igasuguseid uuendusi toidumaailmas. Stockholmi suurepäraste restoranide teenindus võtab arvesse ka spetsiaalse dieediga turisti vajadusi, mis muidu ümber maailma reisides ei pruugi olla iseenesestmõistetav.

Avafoto: Helena-Reet Ennet/OHMYGOSSIP