NordenBladet — Ports õnne ei tee kunagi paha! Alljärgnevalt toome teieni põnevad kohad maailmast, mille külastamine toob reisijuhtide sõnul ning legendide kohaselt head õnne!

Blarney Stone, Cork
Blarney kivi suudlemine peaks kinkima suudlejale ilukõnelemise ande, aga ainult siis, kui kivi suudelda üles-alla ja tagurpidi. Kivi asub Blarney lossis Cork’is. Nii et kui soovid tulevasele ülemusele või ämmale-äiale muljet avaldada, siis kiirusta kivi musitama. Kivi on suudelnud näiteks sellised inimesed nagu Mick Jagger ja Winston Churchill.

https://twitter.com/colette_sexton/status/724251964192727040?ref_src=twsrc%5Etfw

 

John Harvardi kuju, Cambridge, Massachusetts
John Harvard oli inglasest kirikumees ja annetaja, kelle järgi on nime saanud kuulus Harvardi ülikool. Tema kuju seisab Harvardi ülikooli kampuses. Üliõpilased hõõruvad enne tähtsaid eksameid kuju vastu oma vasaku jala kinga. Üliõpilaste kombe on omaks võtnud ka turistid, kes loodavad, et kindlustavad endale selle toiminguga hea õnne.

harvard


Dijoni öökull
Dijon on kuulus oma roogade ja eriti sinepi poolest. Lisaks sinepile võib linnast hankida ka head õnne – eeldusel, et oskate sealt otsida öökulle. Neid võib leida kõikjalt linnast, aga iseäranis Rue de la Chouette’ilt. Kiriku seina sees asuva öökulli külastamine tasub kindlasti oma reisikavva kirjutada, sest öökulli hõõrumine vasaku käega toob hõõrujale head õnne. Hõõrumise ajal maksab ka midagi soovida, sest usutakse, et öökull täidab soovi.

dijon

 

Crazy Girls’i kuju Las Vegases
Pronksist tantsutüdrukute pepude patsutamine toob head õnne – vähemasti nõnda väidavad Las Vegase reisijuhid. Kuju tagumikku tasub patsutada eriti just enne hasartmängude maailma sukeldumist.

crazygirls

https://www.instagram.com/p/5ztxnZS8I4/

 

Victor Noir’i haud Pariisis
Victor Noir oli ajalehe La Marseillaise prantslasest toimetaja. Noir tapeti aastal 1870. Nüüd on tema haud populaarne vaatamisväärsus – seda eriti just naiste seas. Haual tuleks kuju suudelda ja hõõruda selle kubemepiirkonda – juhul kui soovite parandada oma viljakust või seksielu.

Fontana di Trevi, Rooma
Fontana di Trevi purskkaev asub Roomas Quirinale piirkonnas. Purskkaev sai valmis aastal 1762. Kes soovib millalgi Rooma tagasi tulla, peab viskama parema käega üle vasaku õla purskkaevu basseini mündi. Samal ajal võib midagi soovida.

 

Julia kuju Veronas
Romeo ja Julia armastasid Veronas, kuid sealt võib ka suhteprobleemide vastu rohtu leida. Kui armastuses on probleeme, tasub seada sammud Julia Capuleti maja juurde. Kes soovib suhterindel paremat õnne, peab hõõruma Julia kuju paremat rinda.

verona

 

Karli sild Prahas
Karli sild on üle 516 meetri pikk ja peaaegu kümme meetrit lai. Sillal on mitmeid kujusid, millest populaarseim on Püha Johannes. Mees on märterpühak, kes hukati sillalt alla heitmise teel. Usutakse, et kuju puudutamine tõotab head õnne ning kindlustab turvalise tagasijõudmise Prahasse.

charlesbridge

 

Naerev Buddha Hangzhous
Hiinas Hangzhous asuv Buddha-kuju on turistide lemmik. Sellele, kes kuju kõhtu õigesti kõditab, võib saada osaks hea õnn. Ja õnne pole kellelgi liiga palju.

 

Avafoto: Twitter @NiamhMcGrady

Vaata lisaks:
7 maailma vaatamisväärsust, kus on võimalik ka ööbida
OHMYGOSSIP — Enamasti on tavaks, et reisimise ajal ööbitakse majutusasutustes. Teinekord on aga etteplaneerimisel võimalik valida ka mõni ekstreemsem paik, kus öö mööda saata. Siin vaatamisväärsused, kus huvi korral on võimalik veeta meeldejääv õhtu või öö.

Euroopa soodsaimad turistirannad, kus taskukohased söök ja jook
OHMYGOSSIP — Independent.co.uk vahendusel leiame Euroopa turistirannad, mis on turistide meelest kõige rahakotisõbralikumad. Antud listis võrreldakse tassitäie kohvi, õlle, veini, vee, päikesekreemi, ja toidu hindasid.

Maailma tuntumad luksuslikku esimese klassi lennureisi pakkuvad firmad + FOTOD!
OHMYGOSSIP — Lennukiga reisimine ei tähenda alati kitsaid toole ja turistiklasse. Esimeses klassis reisimine on hoopistükis teisel tasemel, vähemalt osadel lennufirmadel. Architectural Digest esitleb eksklusiivseid võimalusi üle kogu maailma.

 

Save