OHMYGOSSIP – Argentina jalgpallikoondise peatreener Gerardo Martino teatas hiljuti, et nende meeskonna superstaar Lionel Messi (28) osaleb suvel Copa Americal, kuid ei löö augustis kaasa Rio olümpiamängudel. Messi ise pole aga treeneri otsusega rahul, vahendab Eurosport.

“Oleksin soovinud Rio olümpiamängudele minna, kuna esimesel korral oli see minu jaoks suurepärane kogemus,” meenutas Messi 2008. aasta Pekingi mänge, kus ta sai kaela ka kuldse medali.

“Oli suurepärane viibida olümpakülas ja kohtuda teiste alade tippsportlastega. Sain olla lihtsalt üks sportlane teiste seas,” sõnas Messi. “Jalgpalli MM on suurepärane, kuid olümpiamängud on midagi erilist.”

_______________________________________

Lionel Andrès Messi (ka Leo Messi; sündinud 24. juunil 1987 Rosarios) on Argentina jalgpallikoondise ründaja, kes mängib Hispaanias FC Barcelonas. Paljud peavad teda üheks läbi aegade parimaks jalgpalluriks, mõned kõige paremaks. Messi alustas oma karjääri kodumaal klubis Newell’s Old Boys. Ta oli lühike ja tema vanematel polnud raha, et hormoonravi eest maksta. Pere kolis elama Barcelonasse ja Messi pääses juba 13-aastaselt FC Barcelona B-meeskonda. Barcelona põhirivistuses debüteeris Messi 2004. aasta oktoobris. Kulus vähe aega, enne kui Messi osavust tema sünnimaal märgati. Tema koondisedebüüt toimus alla 20-aastaste sõprusmängus Paraguay vastu. 2005. aasta suvel mängis Messi Argentina koondises alla 20-aastaste maailmameistrivõistlustel, kus ta tuli maailmameistriks ja valiti MM-i parimaks mängijaks. Messi on ka Hispaania kodanik, mis tähendab, et ta võib Barcelona meeskonnas mängida Euroopa Liidu mängijana. Hormoonravist hoolimata on ta ikkagi vaid 169 cm pikk ja kaalub 69 kg.

Avafoto: Lionel Messi (Reuters/ Denis Balibouse)