OHMYGOSSIP — Briti kunstnik Jason deCaires Taylor on Hispaania Lanzarote saare juurde ehitanud 15 meetrisesse sügavusse kujude pargi. Tegemist on Euroopa esimese veealuse modernse kunstiga.

Muuseum Atlantico teosed võtavad väga hästi kokku tänase päeva globaalsed probleemid. Kunstniku teosed kujutavad igapäevaseid tegevusi ning nende eesmärk on juhtida tähelepanu ookeanite reostusele.

Tegemist on väga realistlike teostega, justkui päris elus inimesed oleks paigale tardunud. Kujud on valmistatud betoonist ja veealune taimestik hakkab tasahaaval neid endasse peitma. Ilma sukeldumisvarustuseta on muuseumi külastus võimatu.

1974. aastal sündinud Jason DeCaires Taylor on analoogseid kujusid teinud ka Bahamale, Mehhikosse ja Antillidele. Kõigi tema töödega on võimalik tutvuda siin: www.underwatersculpture.com

__________________________________________________________
Lanzarote on saar Kanaari saarestikus. Saare pindala on 795 km². Saar on vulkaaniline, kuid madal – kõrgus kuni 670 meetrit. Valitseb kuiv troopiline kliima. Lanzarote on kõige vanem ja kõige idapoolsem Kanaari saartest.

Piirkond: 845,9 km²
Maksimaalne pikkus: 60 km
Saarestik: Canary Islands
Provints: Las Palmase provints
Elanike arv: 139 000 (2010)

Avafoto: Lanzarote (Youtube)

 

 

 

 

Save

Save