NordenBladet – Poliitik Evelyn Sepp rääkis Ohmygossip.ee’le, et on kindel, et Eestis on väga hea pinnas karjääri ning oma unistuste teoks tegemiseks: “Eestis on kerge kuulsaks saada, seda näeme me päevast päeva ja polegi justkui oluline mille eest või milles see “kuulsus” seisneb. Kui juba kirjutatakse, siis ka loetakse … Eneseteostus sõltub aga pigem seatud eesmärkidest. Paljudel erialadel annab meie väiksus teatud eelise, sest mudakiht, millest läbi murda on ka vastavalt õhem kui pikkade traditsioonidega vanades demokraatiates.”

“Teatud e-lahendused aitavad samuti jällegi teatud asju lihtsamalt lahendada. Aga teisalt kipub kerge kuulsus jällegi horisonte madalamale seadma kui võimed lubaksid ja seda kohtab jällegi lubamatult tihti,” usub Evelyn Sepp.

Veel teeb Evelyni kurvaks tõik, et kõik kes vähegi erineda püüavad, üle keskmise ambitsioonikad on või lihtsalt “ajast ees”, neile ollakse kerge näpuga näitama ning maha tegema. “Eesti ühiskond armastab turvalist keskpärasust ja seda, et keegi hallist massist väga ei eristuks. Eestis ei sallita vähegi julgemaid ütlejaid, tegijaid, teistmoodi mõtlejaid — ühesõnaga neid, kes on omast ajast ees või lihtsalt ambitsioonikamad ja see on midagi, mis mind Eesti elu juures tõsiselt morjendab ja kurvastab. See kõik muudab ka ükskõik kui heade kavatsusega kampaania talentide siia tagasimeelitamiseks naeruväärseks, sest tegelikkus neid siia ei oota ja nemad ise omakorda vajavad õitsemiseks peale palga veel midagi — vaimset vabadust, professionaalset liikumis- ja tegutsemisruumi, elutervet sisemist konkurentsi, läbipaistvust, ausust, avatust jms.”

Samas leiab kaunis poliitik ka hulganisti plusse, mis teda Eesti juures köidavad. “Need on minu kodu, pere, sõbarad, teatud turvaline keele- ja kultuuriruum, loodus. Kõik see, mis aga ühiskondlikku elukorraldust puudutab, sõltub alati liidetavate summast …”

Evelyn usub ka, et maailmaparandust tuleb ilmtingimata alustada endast. “Ei saa parandada ilmaelu ja teisi kui ise ollakse katki! Heas mõttes võiksid inimesed rohkem tegeleda iseenda, oma lähedaste eluoluga, siis muutuvad ka suurt pilti puudutavad otsused terviklikumaks ja kvaliteetsemaks. Näilised ohverdused ei ole midagi väärt.”

Avafoto: Evelyn Sepp (FaceControl)