NordenBladet – Hispaania kaks suurimat messipaika Fira de Barcelona ja Ifema on koostanud ürituste kalendri, mis jääb praktiliselt muutumatuks võrreldes eelmise aastaga, milles mõlemad saavutasid ajaloolised kõrgpunktid. Tööreisid, üritused, ja konverentsid valmistuvad sel kuul puhkusereisidelt pärast kõrghooaega turiste üle võtma. See kinnitab välisturismi suhtes valitsenud häid ootusi ja toob lähemale võimaluse, et sel aastal saavutatakse uus ajalooline maksimum, mis võib olla umbes 95 miljonit turisti.

Fira de Barcelona on plaaninud nelja kuu jooksul korraldada enam kui 100 üritust ja Ifema võõrustab ca 80 000 osalejat.

Juhtivat rolli mängivad jätkuvalt tervishoiu ja tehnoloogiaga seotud konverentsid, mis moodustavad 20% kogu sündmustest ja meelitavad kohale enam kui 100 000 spetsialisti.

Peale suurte konverentside on teine ​​suur külastajate saabumise tõukejõud messid. Selle viimase kvartali suurim sündmus on 8.-10. oktoobrini toimuv mess Fruit Attraction, kuhu on juba kinnitatud 2000 eksponenti (sama palju kui 2023. aastal). Kalendris on ka muid massiivseid üritusi, nagu mitme sektori koosolek, mis toob selle nädala jooksul kokku neli messi (Intergift, Bisutex, Madridjoya ja Momad), millel osales eelmisel aastal 30 000 külastajat.

Minor Hotels Europe & Americas (endine NH) märkimisväärset kasvu turistide kasvu ei ennusta. “Meie prognooside kohaselt ei muutu kahe segmendi (puhkus ja äri) protsendid ei 2024. aasta lõpuks ega 2025. aastaks,” rõhutavad nad.

Avafoto: Barcelona, Hispaania (Unsplash)