NordenBladet — Soomes Helsingis paigaldati eelmisel nädalal vabatahtlikele mikrokiipe. Ettevõtmise taga on ettevõte Epicenter, mis paigaldas Stockholmis mikrokiibid 500-le vabatahtlikule. Rootsis võib mikrokiibi peale talletada näiteks rongipileti andmed. Rootsi raudteefirma SJ tunnustab mikrokiibil piletit ja treeningsaali SATS pääseb samuti mikrokiibiga, vahendab Talouselämä.

Epicenteri enda kontoris toimib naha alla pandud mikrokiip uksekaardi, koroonapassi ja maksevahendina.

Ettevõte paigaldab vabatahtlikele neli korda aastas mikrokiipe ürituse „chip and beer” (tõlkes: kiip ja õlu) raames. Ettevõtte eesmärk on abistada suurettevõtteid digitaalse innovatsiooni vallas.

Kiipides pole GPS-saatjat, seetõttu pole põhjust karta, et inimest jälitatakse. Soomes on vabatahtlikke olnud seni vaid neli. Üks neist on 44-aastane Niina.

Reklaam:



Niina ütles, et tema arvates muutub selles vallas elu väga kiiresti. Riisitera suurune kiip paigaldatakse süstlaga naha alla ja see töötab tavalise NFC lugeja abil. Paigaldus on täiesti valutu, aga nahk võib olla veidi õrn pärast paigaldust. Kiip on märkamatu, aga seda on naha all tunda.

Arstid pole olnud kiipide vastu, kuna need ei põhjusta tervisehädasid.

________________________________

Kuhu kiipe harilikult paigaldatakse ja kuidas protseduur täpselt käib?
Levinuim koht on kas vasaku või parema pöidla ja nimetissõrme vaheline pehme koht. Kiip ise on pisikeses klaaskonteineris ja pisut suurem kui riisitera ning see paigaldatakse suuremat sorti süstlaga.

Milleks mikrogiibi paigaldamine vajalik on?
Muidugi mõista muudaksid sellised naha alla paigaldatavad mikrokiibid inimeste elu mugavamaks ja oluliselt lihtsamaks, kuid kas ka turvalisemaks? Lisaks sellele, et mikrokiip on oluline osa globalistide maailmavalitsuse plaanist on see ka hea märklaud häkkeritele ning muudab meie digitaalsed andmed veelgi kättesaadavamaks.

Avafoto: Pexels

Loe ka:
Kuidas säästa elektriarvelt KOHESELT ja hoida raha kokku? Jälgi seda tabelit
UUS RAVIMEETOD: Espoos pandi lastele katseliselt kiibid külge
Vaata, kas sina saad Eestis MAAKODULAENU taodelda
Kela maksis Soomes ELUASEMETOETUSE otse üürileandjale, aga üürnik sai ikka raha kätte. Kui suur on Soome eluasemetoetus?

Sildid: mikrokiip, mis on mikrokiip, mikrokiibid, mikrokiipide paigaldus, mikrokiipide paigaldamine, NFC lugeja, tehnoloogia, teadus