NordenBladet — Eile, 18. oktoobril alanud Põhjamaade nädal Narvas pakub hulgaliselt sündmusi igale maitsele: toimuvad näitused, ekskursioonid, mälumäng, tasuta kontsert, õhtusöök ja perepäevad. Kavas on ka tegevusi, millest saab osa võtta kodust lahkumata. Tule ja leevenda valimiste järgset stressi tõeliselt põhjamaiste tegevustega.

„Soovime tutvustada Põhjamaade ühiseid väärtusi, elukorraldust ja kultuuri ning näidata, mida saame Põhjamaade kogemusest õppida ja kuidas seda oma elus rakendada. Programmi koostades üritasime arvestada erinevate vajadustega. Inimesed saavad üritusele kohale tulla, et kuulata näiteks Soome tunnustatud saksofonisti ja helilooja Timo Lassy tasuta kontserti ning osaleda pereüritustel, või nautida erinevaid tegevusi iseseisvalt, vabalt valitud ajal ja kohas, vahel lausa kodust lahkumata,“ sõnas Põhjamaade nädala korraldaja, Põhjamaade Ministrite Nõukogu Narva kontori juht Jevgeni Timoštšuk.

Nädala raames on kogu päeva avatud neli näitust ning võimalik on osaleda ka online-tegevustes. Näiteks kuulutasime välja videokonkursi „Mina kui põhjamaalane”, kuhu ootame kuni ühe minuti pikkuseid videoid Põhjamaadega seotud teemadel. Konkursist võivad osa võtta kõik huvilised ning töid ootame 24. oktoobrini. Parimale on auhinnaks telefon Samsung Galaxy S21.

Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis tähistab 30. tegutsemisaastat. Selle tähistamiseks oleme koostanud toreda ja hariva veebiviktoriini, kus saab enda teadmisi Põhjamaade kohta proovile panna. Mängus on nii lihtsamaid ja lõbusamaid küsimusi kui ka kirjandust, ajalugu ja kultuuri puudutavaid fakte. Viktoriin sisaldab üle 300 erineva küsimuse ning ühe mängu jooksul esitatakse neist 10, seega on see huvitav ja arendav ka viiendal või isegi kümnendal lahendamiskorral. Veebimängu saab mängida nii mobiiltelefonis, arvutis kui ka tahvlis ja kas üksi või pere ja sõpradega üle kogu maailma.

Lisaks on koostöös Narva noorte start-up´iga valminud Narva mobiilne seiklusmäng, mille läbimiseks on vaja ainult nutiseadet. ARN Quest mobiiliäpp viib linna eri paikadesse ja jutustab huvitavaid lugusid sellest, kuidas väikesest jõeäärsest Narva linnast sai kaubanduslinn ning milline oli Põhjamaade roll selles arengus.

Põhjamaade nädala programmiga saab põhjalikumalt tutvuda lehel www.norden.ee. Info videokonkursi kohta: https://www.norden.ee/et/nordic-week-videokonkurss

Põhjamaade nädal on iga-aastane üritus, mis toimub Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse eestvedamisel ja koostöös mitmete partneritega nagu Põhjamaade saatkonnad Eestis, Soome Instituut, TÜ Narva Kolledž, Narva Keskraamatukogu, Estinfilm, Citrus Project, kohvik №2, Vaba Lava Narva, kohvik Muna, Narva muuseum, restoran Rondeel, Narva Pähklimäe Gümnaasium ja Philly Joe’s džässiklubi.