NordenBladet — 18. kuni 24. oktoobrini toimub Narvas mitmekesise ja põneva programmiga Põhjamaade nädal, mille selleaastane teema on „Ise tehtud, hästi tehtud“. Sündmusi jagub nii kultuuri-, Põhjala toidu kui ka diplomaatiahuvilistele.

„Põhjamaade nädala üritustele on oodatud kõik – kooliõpilastest eakateni. Meie eesmärk on erinevate ürituste kaudu tutvustada isetegemise kultuuri kui eluviisi, julgustada inimesi kasutama olemasolevaid ressursse ja oskusi selleks, et muuta mitmekesisemaks nii enda kui ka kõigi teiste elu. Me räägime isetegemisest laias mõttes – nii loovtegevustest kui ka panusest ringmajandusse. Meie elu kvaliteet sõltub meist endist ning siin on meil Põhjamaadelt palju õppida,“ kommenteeris Põhjamaade nädala projektijuht Jevgeni Timoštšuk Põhjamaade Ministrite Nõukogu Narva kontorist.

Põhjamaade nädala avab Taani ja Eesti diplomaatiliste suhete 100. aastapäevale pühendatud näitus. Lisaks on kavas näitused ringmajanduse ja meediapädevuse teemadel ning näitus „Fridtjof Nansen – polaaruurija ja humanist”, mis on pühendatud kuulsale Norra teadlasele ja maadeavastajale. Nädala jooksul näidatakse Narva lasteaedades Põhjala multifilme, toimub Põhjamaade teemaline mälumäng ning Norra kokandusõhtu. Nädalale panevad toreda punkti Soome tunnustatud saksofonisti ja helilooja Timo Lassy tasuta kontsert ja suur kogupereüritus, kus on võimalik tutvuda Põhjala laste mängudega ja meisterdada.

Lisaks toimub Põhjamaade nädala raames ka videokonkurss „Mina kui põhjamaalane”, millest võivad osa võtta kõik huvilised. Konkurss kestab 24. oktoobrini ning parimale on auhinnaks telefon SAMSUNG GALAXY S21. Lisainfot konkursi kohta: https://www.norden.ee/et/nordic-week-videokonkurss.

Põhjamaade nädala programmiga saab tutvuda siin. Suurem osa Põhjamaade nädala üritustest on publikule tasuta, mõned üksikud üritused on registreerimisega. Kindlasti tuleb arvestada riigis hetkel kehtivate piirangutega ning olla valmis esitama COVID tõendit kas vaktsineerituse, läbipõdemise või hiljutise testi negatiivse tulemuse kohta või teha ürituse toimumiskohas kiirtesti.

Põhjamaade nädal on iga-aastane üritus, mis toimub Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse eestvedamisel ja koostöös mitmete partneritega: Põhjamaade saatkonnad Eestis, Soome Instituut, TÜ Narva Kolledž, Narva Keskraamatukogu, Estinfilm, Citrus Project, kohvik №2, Vaba Lava Narva, kohvik Muna, Narva muuseum, restoran Rondeel, Narva Pähklimäe Gümnaasium ja Philly Joe’s jazziklubi.

Lisainfo:
Jevgeni Timoštšuk
Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis
Narva filiaali programmi koordinaator
Tel: 515 8904
e-post: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

 

Allikas: Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT