NordenBladet — Valitsus otsustas piirangute tõttu kannatanud loodus- ja keskkonnahariduskeskustele jagada 175 000 eurot, sest seoses koroonaviiruse levikuga on keskused olnud suletud ja neil on jäänud tulu saamata.

Tavaolukorras pakuvad keskused koolidele õppeprogramme, korraldavad laagreid, loodusõhtuid ja muid keskkonnateadlikkust suurendavaid üritusi. “On tähtis, et vajalikku keskkonnaharidust pakkuvad keskused jätkaks oma tegevust ka pärast piirangute lõppu,” ütles keskkonnaminister Tõnis Mölder, „need keskused on suureks abiks lasteaia- ja kooliõpetajatele tundide läbiviimisel, toetavad loodusteadusliku kirjaoskuse kujunemist ning panustavad keskkonnateadlikkuse suurendamisesse.“

Valitsuse otsusega eraldatud 175 000 eurot aitab keskustel katta püsikulusid nagu palgad, üür jms. Toetuse maksimaalne suurus ühe taotleja kohta on kuni 5000 eurot. Toetuste jagamist korraldab Sihtasutus Keskkonnainvesteeringute Keskus. Mullu eraldas valitsus samaks otstarbeks 150 000 eurot ning taotlejaid oli 28.

Eestis on üle 100 keskkonnahariduskeskuse, kus pakutakse erinevatele vanuseastmetele õppeprogramme, mis toimuvad keskustes, looduses ja ka virtuaalselt.

Lisainfo: Keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik Liisa Puusepp, tel: 6262 834;  liisa.puusepp@envir.ee