NordenBladet — Kultuuriministeerium jagas Eestis toimuvatele rahvusvahelistele spordisündmustele üle 800 000 euro. Toetust said teiste seas nii suusaliit, ratsasport kui ka võrk- ja jalgpall. Maakondade spordiliitude vahel läks jagamisele ligi 600 000 eurot.

„Iga rahvusvaheline võistlus, mida õnnestub sel aastal korraldada, on suur au ja vastutus nii korraldajatele kui ka riigile. Kultuuriministeerium jätkab ka piirangute olukorras juba ennast tõestanud traditsiooniliste võistluste ning kõrgetasemeliste tiitlivõistluste toetamist samas mahus nagu eelmisel aastal,“ rõhutas Kultuuriministeeriumi spordiosakonna nõunik Margus Klaan. „Loodame, et rahvusvaheliste võistluste korraldamine Eestis annab meie sportlastele olulise koduväljaku eelise heade tulemuste saavutamiseks ning aitab kaasa Eesti kui väga hea võistluste korraldaja kuvandi hoidmisele,“ lisas Klaan.

Rahvusvaheliste spordisündmuste läbiviimiseks saab enim toetust Eesti Suusaliit, millele eraldati toetust 125 000 euro ulatuses, et viia läbi kahevõistluse maailmakarikaetapp Otepääl Tehvandil 2021. aasta detsembris. Eesti Ratsaspordi Liit sai Tallinn International Horse Show 2021 korraldamiseks 65 000 eurot. Eesti Jalgpalli Liidule anti Eesti meeste jalgpallikoondise MM-valikmängudeks ja Eesti Võrkpalli Liit sai CEV Euroopa Liiga meeste ja naiste rahvuskoondiste alagrupimängude korraldamiseks  toetusraha samas suurusjärgus – mõlemad 60 000 eurot. Klubi Tartu Maratonile otsustati Tour of Estonia 2021 ettevalmistamiseks ja läbiviimiseks eraldada 55 000 eurot. Sel aastal 21. korda toimuva Simple Sessioni rula maailmakarikaetapi korraldamiseks jagati MTÜ-le Elamussport toetust 44 000 euro ulatuses. Kokku toetati 29 rahvusvahelist võistlust, mille toetuste jagunemist saab vaadata siit (205.62 KB, PDF).

Taotlusvoorust „Maakonna spordiliidu toetus“ jagati taotluste alusel kõige enam raha kolmele suuremale maakonna spordiliidule. Harjumaa Spordiliit sai tegevusteks 57 421 eurot, Tartumaa Spordiliidule eraldati 54 659 eurot ja Ida-Virumaa Spordiliidule anti 51 457 eurot. Toetust võib kasutada maakonna spordiliidu organisatsiooniliseks tegevuseks ja kohalike spordiühenduste tegevuse toetamiseks, maakonna meistrivõistluste ja teiste spordiürituste või -võistluste korraldamiseks ning liikumisharrastuse edendamiseks. Samuti saab toetusraha kasutada sportimispaikade korrastamiseks ja spordiinventari soetamiseks. Lisaks on raha ette nähtud sporditegevuse korraldamisega seotud koolitusteks ja spordialase teavitustegevuse toetamiseks ning tunnustusürituste korraldamiseks. Ülejäänud rahalise toetuse jagunemisega maakonna spordiliitudele saab tutvuda siin (158.67 KB, PDF).

 

Allikas: Eesti Kultuuriministeerium