NordenBladet — Ametnikud ja teised avaliku sektori töötajad saavad alates 15. jaanuarist 2021 saata taotlusi Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammi. Järgmine taotluste saatmise tähtpäev on 30. märts 2021. Taotlusvoor toimub üks kord aastas.

Rahastuse saamiseks tuleb projekti kaasata partnerid vähemalt kolmest riigist: Põhjamaade taotlejad peavad külastama vähemalt kaht Balti riiki ja Baltimaade taotlejad partnereid vähemalt kahes Põhjamaade riigis.

Milleks taotleda?

  • Teil ning teie Põhja- ja Baltimaade kolleegidel on palju ideid, plaane ning kogemusi, mida koos partneritega jagada, avastada ja arutada.
  • Taotlemine ja aruandlus on lihtne: kõike saab teha veebisaidil NB8-Grants.

2020. aasta tulemused

2020. aastal kiideti heaks 46 Põhja- ja Baltimaade taotlust kogusummas 265 645 eurot. Kokku osaleb 2020. ja 2021. aasta jooksul mobiilsusprogrammi toetatud projektides 280 ametnikku.

 

Tagasiside

Õiguskantsleri kantselei kontrollkäikude osakond taotles 2020. aastal rahastamist projekti jaoks, mille eesmärk oli parandada õiguskantsleri kantselei haldusvõimekust vanglate ja politseiasutuste järelevalve küsimustes, korraldades õppereise Islandile ja Rootsi. Projektijuht ja Eesti Vabariigi õiguskantsleri välissuhete ja arendusjuht Kertti Pilvik:

„Projekti põhieesmärk oli suurendada Eesti õiguskantsleri kantselei kontrollkäikude osakonna haldusvõimet vanglate ja politseiasutuste järelevalve küsimustes ning parandada üldosakonna tõhusust tugifunktsiooni täitmisel. Lisaks aitas projekt luua häid koostöösuhteid ning isiklikke kontakte Põhjamaade kolleegidega, et jätkata edaspidi konsultatsioone ja koostööd.

Projekti tulemusena avardati vastastikku kasulikke teadmisi mitmel haldustasandil, vahetati avaliku halduse häid tavasid ning edendati standardite ühtlustamist ja tihedamat sektoriülest koostööd. Põhjamaade ombudsmanidega loodud tihedad suhted panevad hea aluse tulevastele ühisprojektidele ja edasisele koostööle. Projektis osalejad otsustasid ka edaspidi korraldada regulaarseid konsultatsioone ja kohtumisi. Õppereisid andsid väärtusliku võimaluse õppida üksteise asjakohastest kogemustest ning arutleda heade tavade üle. Loodetavasti loovad õppereisid aluse ka edasisteks koostööprojektideks ja paremaks teabevahetuseks isiklike kontaktide kaudu. Õiguskantsleri nõunike ning Põhjamaade koostööpartnerite töötajate tagasiside on olnud väga hea. Õppereisid aitavad luua tihedaid isiklikke suhteid, mis on tulevasele koostööle suuresti kasuks. See on ainulaadne toetuskava, mis soodustab ja hoiab institutsioonidevahelisi koostöösuhteid.“

Taotlemine on lihtne:

  • Elektroonilises taotlussüsteemis aadressil www.nb8grants.org saab taotlusi esitada alates 15. jaanuarist 2021.
  • Palun lugege suunised hoolikalt läbi ja hakake aegsasti projektipartnereid otsima.
  • Kui olete juba mobiilsusprogrammi kasutaja, siis registreerige või logige sisse ning asuge avaldust täitma. NB! Taotlust saab järk-järgult täita kuni tähtaja lõpuni.
  • Ärge unustage taotlust õigeks ajaks esitada – tähtaeg on 30. märts 2021!

Kontakt

Madis Kanarbik,
programmi koordinaator
Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis
Telefon: + 372 504 6570
E-post: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
Keeled: inglise, rootsi, eesti

Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogramm

Programm toetab mobiilsust ja koostöövõrkude kohtumisi. Programmi aastaeelarvesse, mis on umbes 200 000 eurot, panustavad kõik NB8 riigid: Taani, Eesti, Soome, Island, Läti, Leedu, Norra ja Rootsi. Programmi eesmärk on edendada ning tugevdada Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse kõigi tasandite struktuuride koostööd, vahetada teadmisi ning arendada koostöövõrke. Programm püüdleb avaliku sektori töömeetodite tõhustamise ja nende harmoneerimise hõlbustamise poole. Üldine eesmärk on piirkonna üleilmse konkurentsivõime parandamine.

 

Allikas: Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT