NordenBladet — Valitsus kiitis põhimõtteliselt heaks 11. jaanuarist piirangute jätkumise 13 Eesti maakonnas huvihariduse ja -tegevuse, täiendkoolituse ja -õppe ning spordivaldkonnas. Otsused ei puuduta Harjumaad ja Ida-Virumaad.

Huvitegevus ja -haridus, täienduskoolitus ja -õpe, noorsootöö ning sportimine nii lastele kui ka täiskasvanutele

Alates 11. jaanuarist tohib sisetingimustes nimetatud tegevustest osa võtta kuni 11 inimest (sh treener või juhendaja). Ruumi täituvus ei tohi olla rohkem kui 50 protsenti. Välitingimustes hakkab kehtima osavõtjate arvu piirang kuni 25 inimest (sh treener või juhendaja). Tegevusi läbi viies tuleb arvestada, et üks grupp ei puutuks kokku teiste gruppidega. Samuti tuleb kinni pidada  teistest seni kehtinud usaldusmeetmetest nagu desinfitseerimisvahendite kasutamine, maskikandmise kohustus jne.

Spordivõistlused ja liikumisüritused nii lastele kui täiskasvanutele

Alates 11. jaanuarist tohivad 13 maakonnas spordivõistlused ning spordi ja -liikumisüritused sisetingimustes toimuda ainult spordialaliidu võistlussüsteemis osalevatele meistriliiga võistkondadele, professionaalsetele sportlastele, samuti Eesti täiskasvanute ja noorte koondiste liikmetele ja kandidaatidele.

Välitingimustes on lubatud spordivõistlused ja liikumisüritused maksimaalselt 25 osalejaga ning peab olema tagatud, et kokku ei puututa teiste rühmadega. Sise- ega ka välistingimustes ei tohi spordivõistlustel või spordi ja –liikumisüritustel olla pealtvaatajaid.

Piiranguid hinnatakse taas kahe nädala pärast. Pärast 8. jaanuari valitsuse istungit avaldab valitsuse kommunikatsioonibüroo korralduse ja seletuskirja kodulehel kriis.ee. Samuti tehakse otsuse kohta eraldi teavitus.

 

Foto: Pexels
Allikas: Eesti Kultuuriministeerium