NordenBladet — Valitsus kiitis eile, 17. detsembril heaks teiste seas kriisitoetused Kultuuriministeeriumi valdkondadele. See hõlmab nii kultuuri, sporti kui ka täiskasvanute huvitegevust.

Kultuuriministeeriumi kaudu jagatavate toetuste kogumaht on ligi 1,4 miljonit eurot. Oluline fookus on seatud Ida-Virumaale, kuhu suunatakse 490 000 eurot.

„Koroonaviiruse leviku tõkestamise piirangute tõttu on Ida-Virumaal kultuuri- ja spordielu seiskunud. Kultuurivaldkonna ja sportimisvõimaluste mitmekesisuse säilimiseks peame toetama sektori vältimatute kulude katmist,“ ütles kultuuriminister Tõnis Lukas.

Toetused on mõeldud nii Kultuuriministeeriumilt tegevustoetust saavatele organisatsioonidele kui ka eraõiguslikele kultuuri- ja spordikorraldajatele, samuti on abipaketti planeeritud treenerite tööjõukulu toetused.

Toetuste jagumine: 

  • kultuuri ja sportimisvõimaluste mitmekesisuse säilimiseks eraldatakse 560 000 eurot, s.o kultuuri, huvihariduse ja huvitegevuse toetamiseks; sellest 430 000 on ette nähtud Ida-Virumaale ja 130 000 ülejäänud Eestile;
  • spordivaldkonna, sealhulgas treenerite toetuseks eraldatakse 811 000 eurot, sellest üle 60 000 Ida-Viru spordiasutustele ja -klubidele.

Abipaketi tingimused sarnanevad kevadisele kultuuri ja spordi kriisipaketile, kuid täpsed tingimused töötatakse välja ja taotlusvoorud avatakse jaanuaris.

Taotlusi menetleb eri valdkondades kas Kultuuriministeerium, Eesti Rahvakultuuri Keskus, Integratsiooni Sihtasutus või Spordikoolituse- ja teabe SA. Palume taotlejatel jälgida Kultuuriministeeriumi infokanaleid – kodulehekülge ja Facebooki.

 

Allikas: Eesti Kultuuriministeerium