NordenBladet — Euroopa Rahvastiku-uuringute Assotsiatsioon (EAPS) pärjas Tallinna Ülikooli ühiskonnateaduste instituudi Eesti demograafia keskuse teadurit Liili Abuladzet rahvastikuteaduse kaasamisauhinnaga (EAPS Outreach Award). Auhind antakse teadlasele, kes on rahvastikuteaduse põhimõtteid ja tulemusi kommunikeerinud nii teistele teadlastele kui laiemale üldsusele.

Liili Abuladze on tegelenud 2012. aastast rahvusvahelises virtuaalses keskkonnas rahvastikuteaduse populariseerimisega, olles blogi Demotrends üks asutajaid ning toimetajaid kuni tänaseni. Demotrends oli üks esimesi demograafiale pühendatud blogisid ning on olnud teerajajaks mitmele teisele.

Erinevalt paljudest selle blogi järelkäijatest tehakse seda täielikult vabatahtlikkuse alusel ning Liili Abuladze on sellesse kaheksa aasta jooksul pühendanud palju aega. Abuladze lõi samuti ühe esimestest demograafia-alastest Twitteri kontodest, mis edastab Demotrendsis ilmunut avalikkusele.

Sel aastal jagas žürii auhindu EAPSi virtuaalsel tseremoonial, mis toimus 15.oktoobril. Auhinna saamiseks on vajalik vähemalt kolme rahvusvahelise teadlase nominatsiooni. Liili Abuladze esitasid auhinnale kuus rahvastikuteadlast Saksamaalt, Rootsist, Ühendkuningriigist, Belgiast ja Ameerika Ühendriikidest. Auhinda anti välja teist korda kaheaastase vahega.