NordenBladet — Alates tänasest, 25. juunist saavad lühilaagrite ja -malevate korraldajad taotleda kriisitoetust „Terve Eesti suvi“, et võimaldada suuremale hulgale noortele suve aktiivset sisustamist. Toetusteks on kavandatud ligikaudu 2 miljonit eurot.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps märkis, et ühekordne kriisitoetus annab võimaluse nautida laagri- ja malevasuve ka neil noortel, kelle osalemisvõimalusi mõjutas koroonaviirusest tingitud eriolukord kõige tugevamalt. „Tahame, et pärast pingelist kevadet oleks mõnus aktiivne suvepuhkus kättesaadav võimalikult paljudele lastele ja noortele,“ sõnas Reps.

Lühilaagrite ja -malevate korraldajad saavad taotlusi esitada 25. juunist kuni 10. juulini, taotlemine toimub veebikeskkonnas. Taotlusvormi ja täpsemad tingimused leiab Haridus- ja Teadusministeeriumi veebist https://www.hm.ee/kriisitoetus.

Toetus on mõeldud kuni 26-aastastele noortele tegevust pakkuvatele lühilaagritele ja -malevatele, mille sisuks on noorsootöö, sealhulgas huvihariduse ja huvitegevuse andmine ning töökasvatus. Eesmärgiks võib olla näiteks keelekümblus, integratsioon, vaimse ja füüsilise tervise toetamine vms.

Lühilaagri või lühimaleva korraldamiseks on võimalik saada toetust kuni 40 eurot ühe osaleva noore kohta ööpäevas, juhul kui osalevatele noortele korraldatakse ka ööbimine. Lühilaagris või -malevas, kus ööbimist ei toimu, eraldatakse toetust iga osaleva noore kohta kuni 20 eurot päevas.

Toetust saab taotleda päevalaagri või 3-5 ööpäeva kestva lühilaagri või lühimaleva korraldaja. Taotluse saavad esitada laagreid korraldavad eraõiguslikud juriidilised isikud.

Lisaeelarvega määrati haridus- ja noortevaldkonna kriisitoetuseks kokku 15 miljonit eurot. Esimeses kahes taotlusvoorus said kriisi leevenduseks möödapääsmatute kulude katteks toetust taotleda eraüldhariduskoolide, -lapsehoidude, -lasteaedade ja huvikoolide pidajad ning huvitegevuse pakkujad.

Küsimuste korral palume kirjutada laagritoetused@hm.ee.
Lisainfo: Aare Vilu, aare.vilu@hm.ee, 7350 218