NordenBladet — Eesti Tööandjate Keskliidu konkursi „Parim praktikakoht 2020“ võitis Magnetic MRO AS. Peavõidu tõi ettevõttele läbimõeldud praktika korraldamine ning panustamine vajalike erialade õppekavade arendamisse.

Magnetic MRO pakub kaasaegset täishooldusteenust lennundusettevõtetele üle kogu maailma. Ettevõtte esitas konkursile Eesti Lennuakadeemia, kelle jaoks Magnetic MRO on oluline praktikabaas ning hinnatud koostööpartner.

„Tean oma kogemusest, kui tähtis on praktikakoht, juhendaja ja atmosfäär, sest sellest oleneb kogu edaspidine karjäär. Just praktikal saabub reaalsuskontroll – kas annad sõrme või valid muu valdkonna,“ rääkis Magnetic MRO juht Risto Mäeots, kes ka ise alustas oma karjääri samas ettevõttes praktikandina 2007. aastal. “Meie jaoks on oluline anda õpilastele tõeline töökeskkonna tunnetus ja kogemus – see, mida nad koolipingist ei saa,“ lisas Mäeots. Ta tunnustas Eesti Lennuakadeemia kõrval kõiki Eesti kutse- ja kõrgkoole, kellega Magnetic MRO koostööd teeb.

Auhinna andsid võitjale üle haridus- ja teadusminister Mailis Reps ja Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aas.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps märkis, et praktika on heal tasemel kutse- ja kõrgharidusõppe lahutamatu osa ning tunnustas Magnetic MRO-d kui silmapaistvat praktikakohtade pakkujat. „Teie angaaris on saanud kätt harjutada ja oma teadmisi proovile panna nii tulevased õhusõidukite hooldajad kui lennundustegevuse korraldajad. Nii kodumaised tudengid kui välisüliõpilased, nii kutseõppurid kui õpipoisid,“ ütles minister. „Parima praktikakoha tiitli tõid teile just nimelt süsteemne lähenemine ja terviklik praktikaprogramm,“ sõnas ta.

Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuhi Arto Aasa sõnul on tööturg kiires muutumises ja ainult teoreetiliste teadmistega läbi ei saa. Eriti puudutab see erialasid, kus suur osa õppest toimub kohapeal, sõnas Aas. „Tänane võitja Magnetic MRO on hea näide sellest, et valmis lahenduste puudumisel on mõistlik need ise luua. Tänu praktikakohtadele saab ettevõte just selliste oskustega spetsialistid, keda ta konkurentsis püsimiseks vajab,“ ütles Tööandjate Keskliidu tegevjuht, kes kuulus ka hindamiskomisjoni.

Täna kuulutati välja ka teised võitjad: parimaks väikeettevõttest praktikakohaks valiti PCC Projekt AS ja parimaks regionaalseks praktikakohaks Eesti Energia AS. Eestis õppivatele välistudengitele praktikavõimaluste pakkumise eest pälvib tunnustuse SEB Pank AS. OÜ Gurmeeklubi tõstetakse esile läbimõeldud ja oskusliku praktikakohtade pakkumise eest erivajadustega õpilastele.

Parima praktikakoha võitjad saavad Ivo Lille klaasistuudios valminud auhinnad ja õiguse kasutada spetsiaalselt välja töötatud parima praktikakoha märgist oma kodulehel, reklaammaterjalidel, trükistel.

Varasemalt tunnustuse pälvinud tööandjad on: ABB AS, SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Swedbank AS, AS Naudingumaitse OÜ, Wendre AS, Fortaco Estonia OÜ, TOP Marine OÜ, Hanza Mechanics Tartu AS ja Gurmeeklubi OÜ, Ericsson Eesti AS, Radisson Blu Hotel Olümpia, Velvet OÜ,  Wermo AS, SA Pärnu Haigla.

Konkurssi “Parim praktikakoht” korraldab Eesti Tööandjate Keskliit koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumi ja sihtasutusega Innove. Konkursil tunnustatakse tööandjaid, kes pakuvad üliõpilastele ja kutseõppuritele praktikakohti ja õpipoisiõppe võimalusi, tehes seda silmapaistval moel, ühiskonnas oma vastutust tunnetades ja panustades märkimisväärselt tööjõu järelkasvu oskuste arendamisele.

Konkurssi rahastavad Eesti riik, Euroopa Sotsiaalfond ja Eesti Tööandjate Keskliit.