NordenBladet — Praegu tiirleb taevas maakera ümber kaks kuud. Seda teist pole eriti hästi näha, kuna ta on väiksem. Uus kuu kannab nimetust 2020 CD3. Kuu leidsid üles astronoomid Kacper Wierzchos ja Teddy Pruyne, kes otsivad taevast asteroide, komeete ja muid väiksemaid objekte NASA programmis Catalina Sky Survey. Mehed avastasid 15. veebruartil, et maa ümber tiirleb veel üks kuu, vahendab Universe Today.

Uut kuud märgati kuues observatooriumis mitmel pool maailmas ja leiti, et see tiirleb ümber maakera. Kuivõrd tegemist pole satelliidiga, siis on see väike kuu. Võrreldes päris kuuga on see väike, läbimõõduga 1,9-3,5 meetrit. See mahuks niisiis ära koduaeda.

Kuu on nii väike, et seda palja silmaga ei näe ja selle uurimiseks on vaja head teleskoopi. See ei mõjuta tõusisid-mõõnasid ega ööund nagu õige Kuu. Selgub, et 2020 CD3 on tiirelnud ümber maakera juba kolm aastat. See aga ei pruugi jätkuda igavesti.

Tõenäoliselt on uue kuu puhul tegemist tavalise asteroidiga, mis tiirles algselt ümber päikese, aga siis liikus maakerast möödudes Maa orbiidile. Nüüd tyeeb see ümber maakera tiiru iga 47 ööpäeva jooksul. Varem või hiljem aga juhtub vastupidine asi ja kuu läheb tagasi päikse orbiidile. Mõningatel andmetel võib see juhtuda juba aprillis, või siis hiljem.