NordenBladet — Soomes on arstidest nii suur puudus, et see ohustab juba patsiente. Arstide väitel on Soome tervishoid sügavas kriisis. Arstide puuduse tõttu kaalutakse tervete osakondade sulgemist. Helsingis asuva Laakso haigla arstid on eriti mures pikalt kestnud ja süveneva arstidepõua pärast. Ohus on juba patsiendid. Olemasolevad arstid on mitu aastat töötanud oma võimete piiril ning nad kurdavad, et nõnda pole enam võimalik jätkata, vahendab Yle.

Arstidepõua leevendamiseks on tehtud Laakso haiglas ära palju tööd, aga sellest on olnud vähe kasu. Isegi tööjõu rendifirmade kaudu pole saadud leevendust.

Mujal Soomes on arstide puudus kestnud aastaid ja nüüd on see näha juba Helsingis. Soome tervisekeskustes oli oktoobrikuus puudu ligi 300 inimest, Helsingi tervisekeskustes on puudu 60-70 inimest. Lisaks sellele veel haiglate vajadus.

Helsingi Laakso haiglas on arstide puuduse tõttu ohus patsiendid. Haiglas toimub ajuvereringehaiguste taastusravi, tõsiste haavade ravi, eakate ravi ning traumade taastusravi. Helsingi terviseasutustes töötab kokku ligi 15 000 inimest. Teenuste eest makstakse aastas ligi 2 miljardit eurot.