NordenBladet – Marek Potšinok võitis meeskonna “Roheline” koosseisus kulla, kui finaalis alistati 10:4 “Punane” tiim. Potšinok andis 3:0 väravale söödu. Pronksimängus said Erik Potšinok ja meeskond “Pruun” viimase sekundi viskest 6:5 võistkonna “Must”. Kunagi varem pole eestlased olümpiamängudel jäähokis võistelnud ega väravat löönud, rääkimata medalivõitmisest.

3 vs 3 jäähokiturniiri eripära:

Osaleb 8 tiimi, kus on 13 mängijat (11 väljakumängijat + 2 väravavahti). 11 mängijat jaotatakse kolme kolmikusse. Seejuures on teises ja kolmandas kolmikus neli liiget ehk roteeritakse väljajäävat liiget, sest korraga on ühes võistkonnas jääl väravavaht + 3 väljakumängijat.
Mängitakse 3×16 minutit ja iga minuti tagant vahetatakse sireeniga antava käskluse puhul koosseise (iga kolmik mängib kohtumise jooksul 16 vahetust).
Mänguväljak on tavapärasest väiksem – 1/3 jäähokiväljakust.
Turniiri eesmärk on, et jääl oleksid võimalikult võrdsete oskustega mängijad. Seetõttu mängib ühe meeskonna esimene kolmik alati teise meeskonna esimese kolmiku vastu, teine teise ja kolmas kolmanda kolmiku vastu.
Kasutatakse mugandatud reegleid, kus mängukatkestuste arv on viidud miinimumini (näiteks ei fikseerita suluseisu ega pikka litrit). Kui litter satub väravavahi valdusse, siis ei jätkata lahtiviskega, vaid vastasvõistkond peab korraks taganema, et puurivaht saaks litri uuesti mängu panna.

https://www.facebook.com/Olympiafann/videos/912873662460655/