NordenBladet — Soome kinnisvaraärimees Jethro Rostedt avab Tallinna vanalinnas Rakekoja platsi kõrval endanimelise söögikoha Jeti’s Kebab. Söögikoht sai alguse ühest hoogsast nädalavahetustest Tallinnas. Söögikoht avatakse veel novembrikuu jooksul, Rostedti näopildid on juba akendele kleebitud, vahendab Kauppalehti.

Söögikoha pidamiseks on loodud ettevõte 1Jetifoods OÜ ja selle üks viiest soomlasest omanikust on Rostedt ise. Firma juhatuses on kolm inimest ja üks neist on populaarse iTapsa poeketi omanik Tapio Marjanen.

Rostedt räägib, et idee sai alguse ühest nädalalõpust, mil selgus, et Tallinnas pole korralikku kebabi söögikohta. Investeeringu suurus on 100 000−120 000 eurot. Koha rendihind on üle 5000 euro kuus.

Algul on söögikoha kliendid ilmselt valdavalt soomlased, aga hiljem peaks koht ka eestlaste jaoks tuttavaks saama. Rostedt räägib, et plaanib Eestis asutada oma telesaate.

Rostedt tegeleb Tallinnas ka kinnisvaravahendusega läbi oma kinnisvarafirma Aninkainen. Tallinna büroo töötab frantsiisi alusel ja sellega tegeleb üks soomlasest ettevõtja Eestis. Aninkaineni tegevus on Eestis veel tagasihoidlik, selle kvartalikäive oli kolmandas kvartalis 6000 eurot.

Rostedt tunnistab, et esimene aasta on möödunud Eestis kohalikku turgu tundma õppides. Esimese aasta käive jääb 140 000-150 000 euro vahele.