NordenBladet — Eestist pärit Anastassia läks kümme aastat tagasi Soome ajutiselt arstina tööle. Ta sai töökoha Lõuna-Pohjanmaal asuvas Kurikka tervisekeskuses, kus vajati hädasti arsti. Anastassia tunnistab, et Eesti arste on Soomes päris palju. Tema kursusekaaslased on samuti Soomes tööl, vahendab Yle.

Ajutine töö kestis aasta. Praegu spetsialiseerub ta sisehaigustele Seinäjoki haiglas ja võtab patsiente vastu polikliinikus.

Otsus Soome tööle minna oli hetkeemotsioon, aga naine seda ei kahetse. Praegu on spetsialiseerumine pooleli ja varsti peaks naine saama Soomes eriarsti paberid.

Kui naine alustas, oli tal palju tööd. Tervisekeskuses oli arstidest suur puudus ja päevad venisid pikaks. Samuti oli keel veel võõras. Alustades aitas töökaaslaste toetus ja patsientide soe suhtumine noort arsti. Patsiendid olid õnnelikud, et on olemas üldse keegi. Pole vahet, kas soomlane või välismaalane, tähtis oli soe suhtumine.

Nüüdseks on Anastassia koos perega asunud elama Lõuna-Pohjanmaale. Abikaasa Igor on leidnud kindla töö metallifirmas ja perre on sündinud kaks poega.

Järgmisena seisab noorel arstil ees aasta aega spetsialiseerumist Tampere ülikooli haiglas. Pere jääb elama Kurikkale.