NordenBladet — Rootsi kuningakojas toimuvad suured muutused ja sellega seoses võeti kuninga lapselastelt kuninglikud õigused. Muutustega seoses võetakse prints Carl Philipi ja printsess Madeleine lastelt kuninglikud õigused. Vastava otsuse tegi kuningas Carl Gustav, vahendab Iltalehti.

Kuningas Carl Gustavi ajaloolise otsuse kohaselt on prints Alexander, prints Gabriel, printsess Leonore, prints Nicolas ja printsess Adrienne jätkuvalt kuningliku pere liikmed, aga neil pole kuninga perekonnaga seotud õigusi ja nad ei osale esindustoimingutel.

Mitmed Rootsi meediaväljaanded on kirjutanud, et Madeleine oli sellele vastu, aga see ei vasta tõele. Tema väitel on muutust ette valmistatud terve aasta ning tema ja Chris leiavad, et see on lastele hea.

Ka prints Carl Philip ja tema kaasa Sofia leiavad, et see on hea asi. Nad märkisid, et Alexanderil ja Gabrielil on elus valikuvõimalus ja see on hea. Lapsed säilitavad oma kuninglikud tiitlid, mille üle vanemad on uhked.

Carl Philip ja Sofia ning Madeleine jätkavad tegevust mittetulundusühingutes, mille nad on asutanud ja kus nad on tegevad. Lisaks osalevad nad üritustel kuninga poolt sätestatud viisil. Madeleine on elanud juba pikemat aega välismaal koos oma kaasa Chrisi ja laste Leonore, Nicolase ja Adriennega.

Avafoto: H.M. King Carl XVI Gustaf; H.M. Queen Silvia (Kungahuset.se/Peter Knutson)