NordenBladet – 2019. aasta esimesed taotlusvoorud on möödas, kuid juuli lõpust on kõigil kunsti- ja kultuuriisikutel võimalus taas taotlusi esitada nii Kultuuri mobiilsusprogrammi kui ka Kultuuri- ja kunstiprogrammi.

Kultuuri mobiilsusprogramm

Kultuuri mobiilsusprogramm on osa Põhja- ja Baltimaade kultuuri liikuvusprogrammist, mille eesmärk on edendada kultuuri- ja kunstikoostööd osalevates riikides. Selleks rahastatakse reisimist, võrgustike loomist ja kunsti residentuure. Kultuuri mobiilsusprogramm on platvorm koostööks ning ideede ja teadmiste vahetamiseks professionaalsete kunstnike ja kultuuritöötajate vahel.
Kultuuri mobiilsusprogrammist saavad osa võtta kunsti- ja kultuuriisikud, samuti kuni kuueliikmelised loomekollektiivid.

2019. aastal on kunsti mobiilsusprogrammi võimalik taotlusi esitada veel kolmel korral:

23.07. – 22.08.2019 reisitoetus
26.08 – 26.09.2019 lühiajalised koostöövõrgud
19.09 – 21.10.2019 reisitoetus

Loe lähemalt kultuuri mobiilsusprogrammist ja taotlustingimustest siit.

Kultuuri- ja kunstiprogramm

Samuti avaneb sel aastal taotlusteks Kultuuri- ja kunstiprogramm. Programmi eesmärgiks on tootmispõhine tegevus ja tulemuse esitlemine, erialase pädevuse tõstmine ning arvamuste, hinnangute, teadmiste ja oskuste vahendamine.

Osalema oodatakse Soome, Rootsi, Taani, Norra, Islandi , Põhjamaade autonoomsete piirkondade – Ahvenamaa, Fääri saarte, Gröönimaa ning Eesti, Läti, Leedu kunstnike ja kultuuritegelasi, kunsti- ja kultuuriasutusi ning organisatsioone, kes teevad koostööd kunstnike ja kultuuritegelastega.

Kultuuri- ja kunstiprogrammi taotlusvoor on avatud 19. august kuni 19. september.

Loe lähemalt Kultuuri- ja kunstiprogrammist ning taotlemistingimustest siit.

Mõlema toetuse eest vastutab Soomes asuv Põhjamaade Kultuuripunkt, kes võtab vastu elektroonilised taotlused ning korraldab kogu järgneva asjaajamise kuni toetuste väljamaksmiseni. Seetõttu käib taotlemine ja hilisem aruandlus elektrooniliselt ja inglise keeles läbi Põhjamaade Kultuuripunkti kodulehekülje (nordiskkulturkontakt.org/en/).