NordenBladet – Taani õukond avaldas prints Nikolai 19. sünnipäeva puhul värske foto, mis tõestab, et teda ei tituleerita asjata maailma nägusaimaks kuningliku pere liikmeks.

Taani troonipärimisjärjekorras 7. kohal asuv Nikolai on prints Joachimi ja tema eksabikaasa, Fredriksborgi krahvinna Alexandra vanem poeg. Kui nägus prints suve hakul keskkooli lõpetas, jagasid tema rõõmupäeva nii ema Alexandra kui ka Joachimi teine abikaasa printsess Marie.

Iltalehti teatel ootavad Nikolaid nüüd ülikooliõpingud. Ehkki ta on kuninglikust soost, ei hakka ta riigikassast elatisraha saama, vaid peab endale ise leiba teenima. Vähemalt ühel alal ootab teda kindel edu: Nikolai on juba üles astunud modellina.

Isa Joachim nägevat aga meelsasti, et Nikolaist saaks sõjaväelane. Hongkongist pärit ema Alexandra seevastu innustavat poega välismaale õppima minema.

____________________________

Taani prints Nikolai (sündinud 28. augustil 1999) on Taani printsi Joachimi ja Frederiksborgi krahvinna Alexandra vanem poeg. Ta on ka kuninganna Margrethe II kõige vanem lapselaps.

Ta sündis 28. augustil 1999 Kopenhaagenis ning ristiti 6. novembril 1999 Fredensborgi palees. Tema ristivanemad on Taani kroonprints Frederik, Wessexi krahv, Peter Steentrup, Nicola Baird ja Camilla Flint.

Printsi vanemad lahutasid oma abielu 2005. aastal ning nad jagavad nii Nikolai kui ka tema noorema venna Felixi hooldusõigust.


Foto: Instagram/@detdanskekongehus