NordenBladet — Rahvusvahelised eksperdid hindasid kõrgeks Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) majandusteaduskonna regionaalset majanduslikku, intellektuaalset, kultuurilist ja sotsiaalset mõju ning teaduskonnale anti BSIS (Business School Impact System) märgis.

Baltikumis on TalTechi majandusteaduskond esimene, kes BSIS-e märgise on pälvinud. Euroopas on selle saanud näiteks  Lausanne’i (Sveits), Ljubljana (Sloveenia) ning Nottinghami Trenti ülikoolide majandusteaduskonnad.

Hindamine põhines rahvusvahelisel metoodikal ja selle viisid läbi EFMD Global Network eksperdid. EFMD on ülemaailmne ärikoolide ja korporatsioonide võrgustik ning akrediteerimisorganisatsioon, mis pakub majandus-ja ärikoolidele kvaliteedi- ja mõju hindamisi, sh BSIS-e märgise taotlemist. Majandusteaduskonna hindamisel kasutati nii kvantitatiivseid kui ka kvalitatiivseid indikaatoreid.

Dekaan Enn Listra sõnas BSIS-e märgise saamisel, et TalTechi majandusteaduskonna mõju Eesti majandusele on kümmekond korda suurem kui teaduskonna eelarve. „Lisaks finantsmõjule on olulised intellektuaalne mõju ning hariduslikud ja äriarendustega seotud tegevused. Üha suurem on teaduskonna mõju regionaalsele majanduslikule ökosüsteemile, ühiskonnale ja Eesti mainele laiemalt,“ lisas Enn Listra.

Majandusteaduskond on üks suurimaid teaduskondi TalTechis ning üks vanimaid Eestis, selle teadlased ning töötajad on pühendunud regiooni ärikeskkonna arendamisele ja praktilise suunitlusega hariduse andmisele.

Sel suvel on Tehnikaülikooli sisseastujate hulgas üheks populaarseimateks erialadeks just majandusteaduskonna bakalaureuse- ja magistriõppekavad.

Ka teaduskonna mõju hindamine näitas, et erinevad huvigrupid tunnustavad TalTechi majandusteaduskonda kui olulist Eesti ja Balti regiooni hariduse, tehnoloogia ja poliitilise keskkonna kujundajat.

 

Allikas: Eesti Teadusinfosüsteem
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT