NordenBladet — Kuigi sipelgatest on olemas ka õudsamaid putukaid, pole siiski meeldiv, kui putukad jalutavad sööginõude ja toidu peal ringi. Sipelgatest lahtisaamiseks leidub kõiksuguseid mürke, aga need pole enese tervise jaoks just kõige paremaks lahenduseks, kirjutab Popsugar.

Pole just kuigi meeldiv, kui avastad, et sinu kööki on asunud elama sipelgad, kes kõnnivad nii toidu kui nõude peal ringi. Üsna pea saab mõnest üksikust sipelgast terve koloonia.

Sipelgatest vabanemiseks leidub spetsiaalseid mürke, aga kui soovid proovida läbi ajada kemikaalivabalt, proovi neid efektiivseid nippe, mida teile jagame:

Joonista kriidiga piir
Kui köögil on uks, mis viib otse õue, võivad sipelgad just sealt sisse tulla. Nende sisenemise peatamiseks võid väljaspool ust joonistada kriidiga maha piiri, et nad ei saaks üle selle piiri tulla. Sipelgatele ei meeldi kriidis sisalduv kaltsiumkarbonaat, mistõttu avaldab see suurepärast tõrjuvat mõju.

Raputa jahu või kaneeli
Sipelgatele ei meeldi ka jahu, ega kaneel, mistõttu on see väga hea alternatiiv mürkidele. Raputa ühte või teist köögi kappide ja aknalaua peale.

Sidrun
Saa sipelgatest lahti ning lisaks sellele lõhnab sinu kodu nagu troopiline paradiis! Sidruni mahla võib kasutada kõikjal – nii akendel, aknalaual, kui uste ümber ja see takistab sipelgate sissetulekut. Sa võid paar sidrunikoort õue ukse juurde ka panna.

Maitsetaimed
Sipelgad armastavad suhkrut ja tunnevad selle lõhna kilomeetrite kauguselt. See tähendab, et teie kappidele on kaugusest tulemas sipelgate hordid, et suhkrut noolida. Maitsetaimed nagu salvei ja loorberilehed võivad aidata sipelgaid eemale tõrjuda. Aseta maitsetaim otse suhkrutoosi või meepurgi kõrvale ja see hoiab sipelgad eemale.

Hävita sipelgate tee
Kui sipelgad tulevad majja sisse, jätavad nad endast maha lõhnastatud tee, et teistel oleks lihtsam järgi tulla. Kui märkad teekonda, kust sipelgas kööki tuleb, puhasta see ala äädika ja veelahusega ära. See ei tapa juba majjatulnud sipelgaid, aga vähemalt takistab uute lisandumist.

Sulge praod ja augukesed
Kui sipelgad on kööki jõudnud, on üsna selge, et nad ei sisene ainult avatud uksest ja aknast, vaid ka pisikestest pragudest ja augukestest. Proovi praod ja augud kinni katta.

Tihe koristamine
Kui sipelgatega seonduv mure on jätkuv, on võimalik, et sa ei puhasta kööki piisavalt tihti või korralikult. Veendu, et tööpinnad ja põrandad oleksid alati puhtad ja neil ei vedeleks toiduraasukesi. Hoia ka kappide sisu, karbid ja külmkapp võimalikult puhtana.

Avafoto: Pexels/Mark McCammon

Loe lisaks:
Koristusapsud, mis mõjutavad toidu maitset

KAS oleksid osanud arvata, et isegi neid esemeid võib nõudepesumasinas pesta? + Veel palju infot nõudepesumasinatest

11 ASJA, mida tasub Skandinaavia sisekujundajatelt õppida + ÕPETUS, kuidas luua endale Skandinaavia stiilis kodu