NordenBladet — Kas oled avastanud, et mõni ahjus valmistatud toit sarnaneb maitselt eelnenud toidule või kohv on rääsunud mekiga? Siin sulle tähelepanekud, mida meeles pidada, vahendab Good Housekeeping.

Praepann ja nõudepesumasin ei sobi kokku
See on ammu teada tõde, et praepanni ei tasu panna nõudepesumasinasse pesema. Vastavalt tootejuhistele on üksikuid panne lubatud masinas pesta, aga pikas perspektiivis kulutab see siiski panni pinnast. Kui panni kattekiht hakkab kuluma, küpseb toit ebaühtlaselt, jääb kinni või hakkab kõrbema. Need tegurid mõjutavad kahtlemata toidu maitset.

Ahju puhastamisest on palju aega möödas
Ahju seintele jääb igasuguseid toidu pritsmeid ja lõhnasid ning need omakorda mõjutavad järgmise valmistatava toidu maitset. Koristusekspert Carolyn Forte sõnul on lõhnad ja maitsed omavahel tihedas seoses. “Eelmiste toitude jäägid segunevad uue toidu lõhnaga, mis omakorda mõjutab toidu maitset ja lõpptulemusena tekkinud lõhna.”

Jätad grilli puhastamise vahele
Grilli puhastamine on suvel üks tüütuim tegevus, aga tasub siiski ette võtta. Forte sõnul mõjutavad eelmiste palade jäägid uue roa tulemust. Grill tasub puhastada spetsiaalse vahendiga.

Kasutatud plastkarbid
Kas pakid õhtul alles jäänud toidu plastkarpi? Järgmisel õhtul läheb sinna taas uus toit? On toiduaineid, mis jäävad plastkarpidele väga tugevalt külge ning annavad omakorda maitset järgmisele toidule. Üks neist on küüslauk. Kui paned järgmisel päeval sinna karpi kooki, võib küüslaugu maitse üsna tuntav olla.

Pesed nõusid hooletult
Kui pesed nõusid käsitsi, loputa need hoolega üle. Kui nõudele jääb pesuvahendit, võib see maitse ka toidule üle kanduda.

Kohvimasina viimasest pesust terve igavik
Kas mäletad, millal pesid viimati kohvimasinat? Pidage meeles pesta kõiki osi detailselt. Kohvist eralduv rasv kinnitub kannu ja filtri aluse sisse. Masinat tasub kergelt puhastada peale igat kasutuskorda. Pea meeles tähelepanu pöörata ka veepaagi puhastamisele, sest sinna koguneb katlakivi. Äädikas on suur abimees katlakivi eemaldamisel. Kui masin on korrektselt puhastatud, võid kindel olla, et kohv maitseb värskelt.

Avafoto: NordenBladet