NordenBladet — Soome tegi suure vea, et võttis 1999. aastal kasutusele Saksa raha euro olukorras, kus Soomes tegutsevad tugevad ametiühingud ja tööjõuturg ei toimi, ütles Soome jõukaim mees Björn Wahlroos.

Wahlroos ütles Dagens Industri konverentsil, et euro tõttu pole Soome majandus alates 2007. aastast 10 aastaga üldse kasvanud, samas kui Rootsi majandus on tänu oma rahale selle ajaga kasvanud tervelt 20 protsenti, vahendab Hufvudstadsbladet.

Sampo kindlustuse juhi Björn Wahlroosi väitel on Rootsi tänu sealse krooni madalale kursile olnud majanduslikult palju edukam ja meelitanud tänu sellele ligi palju enam investeeringuid.

Wahlroosi väitel on Soome kaotanud palju raha, kuna on end sidunud Saksa rahaga olukorras, kus tööjõuturg on Soome oma.

Wahlroos, kes tõi eelmisel aastal Nordea panga peakontori Stockholmist Helsingisse, on ise alates 2013. aastast sisse kirjutatud Rootsis. Aga nagu ta ise ütleb, elab põhilise osa ajast Prantsusmaal ja Inglismaal. Rootsisse registreerimise algne põhjus oli Soome kõrgete vara-, pärimis- ja kinkemaksude vältimine. Wahlroos märkis, et kõik maksud on alati natuke liiga kõrged.