NordenBladet – Kompanii Bestseller omanik 46-aastane Anders Holch Povlsen (46) oli Sri Lanka terrorirünnaku ajal koos abikaasa Anne Storm Pederseni (40) ja nelja lapsega Sri Lankal puhkusel. Firma pressiesindaja Jesper Stubkier kinnitas miljardäri kolme lapse surma. Üksikasju ei soovinud ta viitega privaatsusele avaldada. Ametlikult kinnitamata andmetel peatus Anders Holch Povlseni perekond Sri Lanka pealinnas Colombos Shangri-La luksushotellis, kus enesetaputerrorist õhkis pommi hommikusöögi ajal, vahendab ajaleht Ekstra Bladet.

Sri Lanka politsei teatel korraldasid kirikutes ja luksushotellides pommiplahvatused enesetaputerroristid. Vastutuse terrorirünnaku eest võttis endale moslemite äärmusrühmitus National Thowheeth Jama’ath (NTJ). Sri Lanka politsei oli juba 11. aprillil hoiatanud, et islamistide äärmusrühmitus NTJ kavandab lihavõttepühade ajal terrorirünnakut. Vastav info oli tulnud ühe välisriigi luureteenistuselt. Kokku ründasid terroristid pühapäeval pea üheaegselt kolme kirikut ja nelja luksushotelli. Lisaks toimus pommiplahvatus ühes elumajas.

Anders Holch Povlseni nelja lapse nimed on Alma, Astrid, Agnes ja Alfred. Kuna perekond on hoidnud lapsi avalikkuse eest varjus, siis ei ole teada nende täpne vanus. Mõni päev tagasi avaldas üks Povlseni lastest, Alma, Instagramis foto oma kolmest õest-vennast, Astridist, Agnesest ja Alfredist basseini äärel istumas.

Anders Holch Povlseni varanduse väärtus on hinnanguliselt 41,6 miljardit Taani krooni (5,5 miljardit eurot). Povlsen päris firma 28aastasena oma vanematelt. Bestselleri alla kuuluvad näiteks Vero Moda, Only ja Jack&Jones. Povlsenile kuuluvad ka suured maavaldused Šotimaal ning osalused veebikaubamajades (Asos.com, Zalando).

Avafoto: Anders Holch Povlseni ja Anne Storm Pederseni lapsed (Instagram/@almashpovlsen)