NordenBladet — Euroopa Liidus peavad olema alates 2022. aastast kõigil uutel müüdavatel autodel kiiruse piirajad. Uue direktiiviga tahetakse aastas säästa 15 aastaga 25 000 inimelu. Direktiiv peaks jõustuma 2022. aastal, aga see vajab veel Europarlamendi heakskiitu.

Muud kohustuslikud lisad on automaatne hädapidurdussüsteem ja omamoodi „must kast”, mis kogub auto kohta andmeid, mida saab kasutada õnnetuse asjaolude selgitamisel. Hädapidurdussüsteem aitab kaitsta jalakäijaid ja jalgrattureid, edastab European Transport Security Council (ETSC). Euroopa Parlament peaks direktiivi kinnitama septembris ja selles võidakse teha veel väiksemaid muutusi.

ETSC juht Antonia Avenoso sõnul on tegemist ühe suurima liiklusturvalisust puudutava abinõuga viimase 50 aasta jooksul. Viimane selline suurem abinõu oli turvavööde kohustuslikuks muutmine. Kiiruse piiramise viis on veel täpselt paika panemata. Sel võib olla kaamera, mis tuvastab liiklusmärke. Samuti võidakse kasutada GPS-i. Süsteem teatab juhile kiiruspiirangu ja aeglustab auto kiiruse vastavalt sellele. Juht võib kiirust ületada, kui vajutab tugevalt gaasi.

Kiiruse automaatset piiramist peetakse vajalikuks, kuna see on tõhusam kui lihtsalt kehtestatud kiiruspiirangud.