NordenBladet – Helsingis ja selle ümbruses käivitub alates aprillist täiesti uus piletisüsteem, mis muudab liikumise Espoos ja Vantaal osaliselt palju odavamaks. Uus piletisüsteem võetakse kasutusele 27. aprillil kell 4.30. See on pärast lihavõtteid ja enne 1. maid. Kehtestatakse vööndisüsteem, kus pileti maksumus sõltub kaugusest Helsingi keskusest, vahendab Helsingin Sanomat.

See on suurim muudatus alates 1986. aastast, mil võeti kasutusele piirkondlikud piletid. Uues süsteemis on kasutusel vööndid A, B, C ja D. Ligi 100 miljonit eurot maksma läinud uuendust on ette valmistatud kaua aega, see käivitub neli aastat planeeritust hiljem.

Uuendusest osa reisijaid võidab, osal jäävad hinnad samaks ja osa kaotab. Enim võitjaid on B-vööndis, kus senise pileti asemel saab kasutada ligi 40 protsenti odavamat AB või BC piletit.

Näiteks täiskasvanute 30 päeva kuupilet Espoo Leppävaarast Helsingi Pitäjänmäkini maksab pärast uuendust 59,70 eurot, kui praegu maksab pilet 107,50 eurot. Samalaadne odavnemine on neil, kes sõidavad Vantaa Myyrmäki ja Helsingi kesklinna vahel.

Neile praeguste piletite kasutajatele, kes edaspidi kasutavad kolme vööndi ABC piletit, kallineb kuupilet 1 euro võrra. Helsingi Östersundomi elanikele on hinnatõus suurem, sest nad hakkavad Helsingi-sisese pileti asemel kasutama ABC piletit.