NordenBladet — Interpoli ja Europoli tagaotsitumate kurjategijate Most Wanted nimekirjas olnud 33-aastane soomlane Mike Soldier saadi kätte Albaaniast. Mike Soldier, endise nimega Mertsi Allan Isberg hoidis kõrvale ligi 4 aasta pikkusest vanglakaristusest. Ta saadi teadaolevalt kätte eelmisel reedel, 25. jaanuaril, vahendab Iltalehti.

Mees saadi kätte Albaanias Interpoli tagaotsimiskuulutuse alusel. Kuritegeliku rühmituse United Brotherhood liige Soldier oli ühtlasi Europoli 25 tagaotsituma kurjategija hulgas. Mike Soldieri ootab ees kandmata jäänud 3 aasta ja 8 kuu pikkune vanglakaristus. See karistus mõisteti narko- ja tulirelvakuritegude eest.

Soldieri auto pagasiruumist leiti ligi 2500 ecstasy tabletti arvutikarbi sisse viide kilekotti pakituna. Varem on Soldier mõistetud süüdi ühe Seinäjoki mehe peksmise ja piinamise eest 2004. aastal. Tegemist oli narkovõlgade sisse nõudmisega. Ohvrit piinati muu hulgas elektrilöökidega. Samuti põletati meest aerosoolipudeli leegiga. Piinamine kestis tunde ja lõpuks ohver suri.

Kohus mõistis piinajad mõrva eest eluks ajaks vangi. Ringkonnakohus aga leidis, et tegemist oli peksmise tagajärjel saabunud surmaga ja lühendas karistust 10 aastani.
Aastal 2013 mõisteti Soldier 3 aastaks vangi seoses Helsingis Roihupeltos toimunud grupeeringute omavahelise tulistamisega.

Kuigi Mike Soldier oli pikka aega kadunud, oli ta aktiivne sotsiaalmeedias. Tema viimane sissekanne Facebookis oli reedel, samal päeval kui ta kinni võeti. Kaks päeva pärast kinnivõtmist kirjutas tema tüdruksõber sotsiaalmeedias, et „jama lugu”.

Mike Soldieri kinnipidamise kohta täpsemat teavet pole. Soomes on juba alustatud protseduure tema kodumaale toomiseks. Europol on Soldieri tagaotsitavate nimekirjast eemaldanud. Interpoli küljel olid teisipäeval veel andmed üleval.

Lisaks vanadele kuritegudele on Soldieril soolas juba uued. Soldieri kohta on tehtud taotlus vahi alla võtmiseks seoses väljapressimise katsega.