NordenBladet — Soome peaminister Juha Sipilä selgitas täna Radio Suomile antud intervjuus, miks ta lubas 2015. aasta pagulaskriisi ajal pagulased omale koju võtta. Sipilä ütles, et tegemist oli ühe palju kannatanud lastega perekonnaga, kes oli oma kodumaal langenud tagakiusamise ohvriks. Pere oli nimelt ristitud islamiriigis ja aidanud Lääneriikide kodanikke oma kodumaal. Neil polnud võimalust jätkata elu omal kodumaal ja iga pereliikme elu oli ohus. Siis otsustas Sipilä koos naisega, et see pere võiks koos nendega elada Kempele kodus.

Soome ametkonnad aga leidsid, et sel perel poleks Soomes turvaline elada, kuna nende suhtes esines viha ka Soomes. Õnneks leidis see pere varjupaiga mujal.

Sipilä lubadus 20 või enam pagulast enda juurde koju võtta tekitas palju elevust 2015. aastal. Nüüd ütles Sipilä pagulaste vastuvõtmise kohta, et oleks mõistlik, kui pagulastele tehtaks enne test või katsed Soome ühiskonna normide kohta. Sipilä ütles, et ta on kuulnud, et on olnud puudujääke pagulastele Soome ühiskonna normide tutvustamise osas.

Sipilä ütles seoses Oulu lastevastaste seksuaalkuritegudega, et parlamendis on praegu arutusel karistuste karmistamine lastevastaste seksuaalkuritegude eest.

Avafoto: Soome peaminister Juha Sipilä (Finnish Government/ Laura Kotila)